Effectief rekenonderwijs op de basisschool
Boek

Effectief rekenonderwijs op de basisschool (oktober 2017)/ Marcel Schmeier, illustraties: Ruud Bijman ; redactie en advies: Casper Höyng

Onderwijskundige uitgave waarin een praktisch didactische oplossing wordt geboden voor het dilemma rond realistisch dan wel traditioneel rekenen.

Aanwezigheid

Recensie

Gedetailleerd uitgewerkt handboek over effectief rekenonderwijs op de basisschool. Dit schitterende werk presenteert een praktische didactische oplossing voor het aloude dilemma binnen onderwijzend Nederland (Vlaanderen) rond realistisch rekenen (de 'mode' van de laatste dertig jaar) of traditioneel rekenonderwijs. De goed in de materie ingevoerde auteur volgt een route die beoogt van kinderen succesvolle zelfstandige rekenaars te maken. Hij bepleit een geleidelijke overgang van voordoen, samendoen, naar zelf doen, maar ook van geconcretiseerd werken naar abstract werken met getallen. Er wordt nadruk gelegd op goede instructie, het transformatieproces van een rekenkunstje naar rekenkunde (en -kunst), alsook op nabespreking en reflectie. Biedt een gedegen didactische onderbouwing en staaft de inzichten met theorie, maar ook met praktische resultaten. Schema's, meer voorbeelden en nadere uitwerkingen zijn te downloaden van de website van de uitgever. Beeldend vormgegeven, kleurig geïllustreerd en gedocumenteerd. Onderwijskundige uitgave voor studenten, leerkrachten, rekencoördinatoren en intern begeleiders.

Specificaties

Nederlands | 9789491806599 | 296 pagina's

Titel Effectief rekenonderwijs op de basisschool
Auteur Marcel Schmeier
Secundaire auteur Ruud Bijman ; Casper Höyng
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave [Huizen] : Pica, oktober 2017 - [België] : Pelckmans Pro
Overige gegevens 296 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk: (c)2017 - Met literatuuropgave
ISBN 9789491806599
PPN 413558118
Rubriekscode 475.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rekenonderwijs; Basisonderwijs; Didactiek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Rekenonderwijs