Fantastic beasts: the crimes of Grindelwald
DVD

Fantastic beasts: the crimes of Grindelwald ([2019])/ directed by David Yates

De duistere magïer Grindelwald is ontsnapt. Overal ter wereld probeert hij volgelingen te rekruteren. Maar zijn zij wel op de hoogte van zijn echte plannen: puurbloed tovenaars laten heersen over niet-magische wezens? Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De filmserie 'Fantastic beasts' is geïnspireerd op de Harry Potter-boeken van J.K. Rowling, die ook de filmscenario's schrijft. De serie zal uit vijf delen bestaan en wordt geregisseerd door David Yates, die vier Potter-films maakte. In het eerste deel, 'Fantastic beasts and where to find them'* heeft de Britse magi-zoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne) ervoor gezorgd dat de Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) gevangen wordt gezet door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Nu weet Grindelwald te ontsnappen en begint volgelingen te verzamelen voor zijn plan: puurbloed tovenaars zullen heersen over de niet-magische wezens. Het verhaal speelt in 1927 in onder meer Londen en Parijs en is voor niet-kenners van het Potter-universum lastig te volgen. De recensenten geven 2-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl) ziet een 'overdaad aan ingewikkelde subplots', maar ook een charmante hoofdpersoon en een prachtige uitvoering. Marco Weijers (Telegraaf 15-11-'19): '(...) Kinderlijk vermaak biedt hun film al lang niet meer. Magie zorgt voor digitaal spektakel en voor wat komische verstrooiing (...) inktzwarte filmvertelling. (...)' Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888246344

Titel Fantastic beasts: the crimes of Grindelwald
Uniforme titel Fantastic beasts
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Yates ; Eddie Redmayne ; Johnny Depp ; Katherine Waterston ; Jude Law
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (128 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Eddie Redmayne, Johnny Depp, Katherine Waterston, Jude Law. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in 3 talen waaronder Frans, ondertiteld in 6 talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Heyday Films, 2018
ISBN 5051888246344
PPN 421438746
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels