Upgrade
DVD

Upgrade ([2019])/ written and directed by Leigh Whannell

Door een experimenteel implantaat beschikt Grey over buitengewone krachten en intelligentie. Hij gaat op zoek naar de overvallers die zijn vrouw vermoordden en hem verlamd achterlieten.

Recensie

Sciencefiction-actiefilm van Leigh Whannell (Insidious 3) met Logan Marshall-Green (Quarry). In een nabije high-tech toekomst worden Grey en zijn vrouw gewelddadig beroofd. Grey's vrouw wordt vermoord, zelf raakt hij verlamd. Na een poging tot zelfmoord krijgt hij bezoek van een geheimzinnige uitvinder (Harrison Gilbertson) die hem een experimenteel implantaat aanbiedt, genaamd STEM. Nadat STEM in zijn halswervels geplaatst is beschikt Grey niet alleen over uitzonderlijke krachten en behendigheid, maar ook over een kunstmatige intelligentie. Hij gaat op zoek naar de daders van de overval om wraak te nemen. Intussen probeert rechercheur Cortez (Betty Gabriel) hem in te rekenen. De film is zeer gewelddadig en is een mix van genres, met ook komische en horrorelementen. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 87% 'fresh': 'Like its augmented protagonist, Upgrade's old-fashioned innards get a high-tech boost - one made even more powerful thanks to sharp humor and a solidly well-told story.' Genomineerd voor zeven AACTA Awards (Australische filmprijzen).

Specificaties

Engels | 5053083181000

Titel Upgrade
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Leigh Whannell ; Logan Marshall-Green
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Logan Marshall-Green, Melanie Vallejo, Steve Danielsen. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Australië : Blumhouse Productions, 2018
ISBN 5053083181000
PPN 421382147
Genre thriller - science-fiction
Taal Engels