Waar is de lama?
Boek

Waar is de lama? kijk- en zoekboek ([2018])/ text: Frances Evans, illustrations: Paul Moran ; extra illustrations: Gergely Fórizs, Jorge Santillan, Adam Linley & John Batten ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Evelyn Onink-Middelbeek

Tien lama's gaan de wereld verkennen. Hoofdlama Beatrice neemt de groep mee naar de Dag van de Doden in Mexico, naar een festival in de woestijn, een tulpentuin in Nederland en nog veel meer plekken. Kun je de tien lama's vinden? Prentenboek met kleurrijke, overvolle zoekplaten. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Avontuurlijk kijk- en zoekboek waarin tien verschillende lama's in alle zeventien taferelen zijn te vinden. Ze wonen in Peru, en Beatrice, de hoofdlama, gaat met ze op reis om de wereld te ontdekken. Ze gaan naar Mexico, Azië, Australië, maar niet naar Afrika. Op alle zoekplaten zijn enorm veel mensen op de been, daarom is het vreselijk moeilijk om de tien verschillende lama's terug te vinden. In Nederland gaan ze naar De Keukenhof, die Tulpentuin wordt genoemd. Leuke vondsten zijn de afbeeldingen met grote aantallen, konijnen, apen, duiven, enz. Die kun je dan ook weer gaan tellen. Zo valt er elke keer veel te ontdekken. Achter in het boek staan de antwoorden en ook weer nieuwe opdrachten. Verrassend en ook leerzaam kijk- en ontdekboek, dat wel erg veel aan de Wally-zoekboeken doet denken, maar toch ook weer leuk is voor jong en oud. De illustraties zijn kleurrijk en de begeleidende tekst is in kleine blokjes in de tekening gedrukt. De tekst geeft summier aan waar de lama's nu weer zijn. Tot slot komen ze weer veilig thuis in Lamaland. Voorin worden de tien lama's geïntroduceerd. Goed verzorgd zoekboek. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044753882

Titel Waar is de lama? : kijk- en zoekboek
Auteur Frances Evans
Secundaire auteur Paul Moran ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 46 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Where's the llama?. - London : Michael O'Mara Books Limited, (c)2018
ISBN 9789044753882
PPN 420796851
Thematrefwoord Lama's ; Reizen ; Zoekboeken
Taal Nederlands