Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De grote monster atlas
Boek

De grote monster atlas ([2018])/ Federica Magrin & Laura Brennla, vertaling [uit het Italiaans]: Astrid Staartjes

Monsterjager Van Helsing laat je zien welke geesten, spoken en monsters er op elk werelddeel te vinden zijn. Grote uitgave met tekeningen in gedekte kleuren van o.a. King Kong, Golem, Ails en Anansi. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Sprookjes en volksverhalen MONSTERS MAGR
  • Uitgeleend tot: 25/08/2024
    8-14 jaar - Denken en Dromen - Sprookjes en volksverhalen MONSTERS MAGR

Recensie

Monsterjager Van Helsing, inderdaad de vampierbestrijder uit de gelijknamige film, neemt ons mee op reis langs wraakzuchtige geesten, rusteloze spoken en huiveringwekkende monsters. De hoofdstukindeling is gemaakt aan de hand van de zeven continenten. Elk thema/hoofdstuk begint dan ook met de landkaart van dat werelddeel waarbij de monsterlijke wezens in roodbruine tint zijn afgebeeld. Daarna wordt elk wezen afzonderlijk besproken: plaats, de kenmerken en - bij sommige afbeeldingen - de aanbevolen tactiek om met het monster om te gaan of het te bestrijden. Monsters als Dracula hebben een dubbele pagina gekregen. Tussendoor en aan het eind zijn nog vier losse hoofdstukken toegevoegd over mythologische monsters, Japanse monsters, watermonsters en beroemde geesten. De genoemde wezens zijn allemaal afgebeeld in grappige, enigszins karikaturale stijl. Ondanks de soms bonte kleuring komen ze door de gedekte afdruktint niet schreeuwerig over. Deze 'Grote monster atlas' heeft een fors formaat met een overzichtelijke lay-out. Geen register, wel een inhoudsopgave. Niet om in een keer van a tot z te lezen, maar om gedoseerd te griezelen en te gruwelen. Dit boek kan als voorloper van 'Atlas van monsters'* (2018) van Sandra Lawrence worden gezien. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059245709 | 96 pagina's

Titel De grote monster atlas
Auteur Federica Magrin
Secundaire auteur Laura Brenlla ; Astrid Staartjes
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Bakermat, [2018]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 36 cm
Annotatie Tekst: Federica Magrin, tekeningen: Laura Brennla - Vertaling van: Atlante dei mostri e dei fantasmi più spaventosi. - Milan : White Star, (c)2018
ISBN 9789059245709
PPN 420980997
Rubriekscode 908.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Monsters; Atlassen ; Spoken; Atlassen
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Monsters