Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Supermarkt in het bos
Boek

Supermarkt in het bos = Woodland supermarket ([2018])/ [tekst] Christine Sterkens, [vertaling in het Engels:] Graeme Cunningham

Een rode eekhoorn vertelt over al het lekkere dat je kunt vinden in de natuur. Hij laat zien hoe je bomen kunt herkennen en welke vruchten ze dragen in de herfst, zoals eikels en dennenappels, maar ook heerlijke walnoten. Klein oblong prentenboek met kleurenfoto's en tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein, vierkant informatief fotoprentenboekje in de Nik-Nak-reeks*, waarin een brug wordt geslagen tussen moedertaal en de Nederlandse taal voor zowel kinderen als voor begeleiders en ouders. Dit deeltje is gewijd aan herfst in het bos: van een aantal bomen wordt verteld hoe je ze kunt herkennen en welke vruchten ze dragen in de herfst. De eekhoorn is dol op eikels, beukennootjes, hazelnoten, kastanjes, dennenappels en walnoten en vertelt steeds of mensen ze ook lusten. Foto's en tekst zijn eenvoudig en vriendelijk van toon. De tekst is in twee kleuren gedrukt: Nederlands in het zwart en Engels in het rood. De tekstblokjes staan steeds boven elkaar, zodat kinderen en hun begeleiders snel de betekenis kunnen ontdekken in beide talen. Sommige woorden zijn vetgedrukt, waardoor spelenderwijs ook kernwoorden geleerd kunnen worden. De informatie wordt passend verbeeld door vrijstaande, scherpe kleurenfoto's. Er is aandacht voor taalbijzonderheden: bijvoorbeeld het Engelse acorn (eikel) spreek je uit als het Nederlandse eekhoorn. Achterin een tweetalig recept voor het maken van een wortel-walnootcake. Eenvoudige, geniete uitgave met slappe kaft. Er is ook een Nederlandse gids met meertalige woordenlijst in groter formaat*. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

EngelsNederlands | 9789492410818 | 27 pagina's

Titel Supermarkt in het bos = Woodland supermarket
Uniforme titel Woodland supermarket
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Graeme Cunningham
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : [vzw Herkes], [2018]
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Tekst in het Nederlands en in het Engels. - De diverse functies worden door middel van symbolen aangegeven
ISBN 9789492410818
PPN 42070597X
Rubriekscode 588.1
Taal EngelsNederlands
Onderwerp algemeen Bomen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bomen

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Engels
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken