Gelukkig worden doe je zo
Boek

Gelukkig worden doe je zo (en zij kunnen het weten) (2019)/ Jan Versteegh

Interviews met bekende en minder bekende mensen die een radicale keuze maakten en hun leven over een andere boeg gooiden.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe vind je het ultieme geluk? Jan Versteegh (oud-presentator van onder andere BNNVARA's Spuiten en Slikken en 3 op Reis) heeft bekende en minder bekende mensen gesproken die de sprong in het diepe hebben gewaagd om hun leven om te gooien en hun droom zijn gaan waarmaken. Versteegh vraagt ze allemaal welke adviezen ze hebben over geluk en of ze nu daadwerkelijk gelukkig zijn geworden met hun keuze om hun leven te veranderen. Door de verscheidenheid aan verhalen en soorten mensen komt het boek wat onsamenhangend over. De gemeenschappelijke deler lijkt vooral te zijn dat de mensen een vaak radicale omslag in hun leven hebben gemaakt. De insteek van het werk lijkt meer geschikt te zijn als tv-format dan als boek en de adviezen weten het clichématige af en toe niet te overstijgen. De schrijfstijl van deze auteur is toegankelijk en met enige zelfspot. Geschikt voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789044639667 | 237 pagina's

Titel Gelukkig worden doe je zo : (en zij kunnen het weten)
Auteur Jan Versteegh
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2019
Overige gegevens 237 pagina's - 21 cm
ISBN 9789044639667
PPN 420810269
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geluk ; Levenskunst ; Geluk; Bekende Nederlanders; Verhalen ; Levenskunst; Bekende Nederlanders; Verhalen ; Boer, Sacha de ; Woldring, Ben ; Kluun ; Martin, Tino ; Charly Lownoise ; Teeven, Fred ; Verrips, Herman ; Spijkers, Mai
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Geluk