Pasta
Boek

Pasta ([2019])/ Soizic Chomel de Varagnes, fotografie: Maud Argaïbi ; vertaling [uit het Frans]: Renate Hagenouw/Vitataal ; redactie: Vitataal

Recensie

In de serie '7 minuten in de keuken' is nu een deel over pasta verschenen. De opzet van de lay-out is gelijk aan alle andere delen. Op de linkerpagina staat een foto van de ingrediënten die we ook in een lijstje genoemd zien. Daaronder staat het recept dat veelal slechts uit twee of drie stappen bestaat en op de rechterpagina een smakelijke foto van het eindresultaat. Er worden soms pastasoorten gebruikt die niet iedereen zal kennen en wellicht ook niet zal kunnen kopen, maar die zijn gemakkelijk door een bekende pasta te vervangen. Bij de recepten met ravioli wordt gebruikt gemaakt van kant-en-klaar gevulde pasta. Ondanks het feit dat de gerechten allemaal vrij simpel te maken zijn, zien we toch originele combinaties zoals pasta met spruitjes en pikante mayo of een trofie (hele kleine pastavorm) met makreel, venkel en sinaasappel. Vrijwel ieder gerecht wordt met een andere pastavorm gemaakt. Voorin een inhoudsopgave en achterin een receptenindex. Voor mensen die heel snel aan tafel willen, is dit een leuke serie. Er wordt bij de zeven minuten geen rekening gehouden met oventijden of kooktijd.

Specificaties

Nederlands | 9789022335987 | 68 pagina's

Titel Pasta
Auteur Soizic Chomel de Varagnes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Maud Argaïbi ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2019]
Overige gegevens 68 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: 30 overheerlijke recepten met slechts 7 minuten voorbereiding! - Met register - Vertaling van: Pâtes. - Paris : Hachette Pratique, (c)2018. - (7 minutes en cuisine)
ISBN 9789022335987
PPN 422049158
Rubriekscode 629.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pastarecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Pastarecepten