Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Farwest
Boek

Farwest ([2019])/ Peter Elliott & Kitty Crowther, vertaald [uit het Frans] door Siska Goeminne

Als een cowboy terugkomt van de jacht, is zijn plek ingenomen door een vreemdeling. Het is even wennen maar Koko blijkt reuze mee te vallen. Als Koko op zijn beurt even weggaat, zit Rosa op zijn plaats. Maar ach, er is plek zat in het Wilde Westen! Prentenboek met sfeervolle kleurpotloodtekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek waarin de ik-figuur samen met zijn hond op jacht gaat. Als hij terugkeert van zijn eerste niet bepaald succesvolle jachtuitstapje ziet hij dat zijn huisgenoten Jeff en Jim iemand in huis hebben opgenomen. Na enige achterdocht blijkt de vreemdeling, een geel mannetje met hoed en laarzen, aardiger te zijn dan in eerste instantie gedacht. Daarna wordt de inmiddels geaccepteerde vreemdeling op zijn beurt weer opgevolgd en zo groeit de gemeenschap tot een bonte en gemêleerde samenleving. Het spreekwoord 'Opgestaan, plaats vergaan' ligt ten grondslag aan dit stapelverhaal dat gesitueerd is in het Wilde Westen, met stoere mannen in cowboypakken, kampvuur, bizons en een ruig, berglandschap. De tekst, kort en bondig, staat boven de illustratie en heeft eindrijm. De laatste pagina kan worden uitgeklapt zodat er een extra grote illustratie ontstaat waarop alle toegestroomden een plekje hebben. Het diverse keren bekroonde illustratiewerk van Kitty Crowther kenmerkt zich door opvallend materiaalgebruik (kleurpotlood), de eigenzinnigheid van illustreren (zwarte ronde neuzen van de mensfiguren, een felrood paard), geestige details en een sfeervolle uitstraling. De moraal is openstaan voor de medemens. Met QR-code voor een westernlied van de auteur. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462913936

Titel Farwest
Auteur Peter Elliott
Secundaire auteur Kitty Crowther ; Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2019]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's, 1 vouwblad - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Peter Elliott, illustraties: Kitty Crowther - Vertaling van: Farwest. - Paris : l'école des loisirs, (c)2018
ISBN 9789462913936
PPN 422581674
Genre wild-west roman
Thematrefwoord Cowboys ; Immigranten ; Vooroordelen ; Stapelverhalen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands