Een hart moet beslissen
Grote Letter Boek

Een hart moet beslissen ([2019])/ Julia Burgers-Drost

Een jonge vrouw wordt als pleegdochter opgenomen door een echtpaar van middelbare leeftijd, maar kan het seksueel misbruik in een jeugdtehuis niet vergeten.

Aanwezigheid

Recensie

Zelfstandig te lezen vervolg op 'Speurend naar geluk' en 'Ange'. Een achttienjarige vrouw, die haar jeugd in diverse kindertehuizen doorbracht en daarna de weg kwijtraakte, wordt door een echtpaar van middelbare leeftijd als pleegdochter in huis genomen. Ze volgt een beroepsopleiding en voelt zich redelijk gelukkig, maar binnenin haar zit nog de pijn van het misbruik door een leider uit een van de tehuizen. Door haar beroep komt ze later weer in aanraking met het desbetreffende tehuis. Omdat ze ervan uitgaat dat ze door haar jeugdtrauma nooit zal trouwen uit liefde, sluit ze een zakelijk huwelijk met de vader van de twee moederloze kinderen op wie ze vaak past. Als ze gechanteerd wordt door haar vroegere belager, dient ze eindelijk een aanklacht in. De huisgenoot komt onverwacht door een ongeval om het leven. Protestants-christelijke roman. De schrijfster laat in dit verhaal heel veel problemen en emoties naar voren komen maar blijft aan de oppervlakte.

Specificaties

Nederlands | 9789036434935 | 370 pagina's

Titel Een hart moet beslissen
Auteur Julia Burgers-Drost
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Grote Letter Bibliotheek, [2019]
Overige gegevens 370 pagina's - 23 cm
Annotatie Eerder verschenen in grote letter: Abcoude : Grote Letter Bibliotheek, (c)1999. - (Grote letter bibliotheek ; nr. 1814). - Oorspronkelijke uitgave: Hoorn : Westfriesland, 1998 - Met grote letters gedrukt
ISBN 9789036434935
PPN 421353813
Genre familieroman - protestants milieu
Thematrefwoord Seksueel misbruik
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seksueel misbruik

Relaties/Serie

Grote letter bibliotheek
Boek

Grote letter bibliotheek (1971-...)

vol. 3493
Uitgeleend