Verzamelde werken. Deel 4, Brieven
Boek

Verzamelde werken. Deel 4, Brieven (december 2018)/ Boris Pasternak, vertaald uit het Russisch, gekozen en van aantekeningen en een nawoord voorzien door Petra Couvée

Een keuze uit de brieven van de Russische dichter Boris Pasternak (1890-1960), aan uiteenlopende personen en uit zijn hele werkzame leven.

Aanwezigheid

Recensie

Boris Pasternak (1890-1960) is bij ons vooral bekend om zijn roman 'Dokter Zjivago', maar hij is ook een begaafd dichter (een van de grootste Russische dichters van de twintigste eeuw). In zijn 'Brieven', die een selectie bevat uit zijn uitvoerige correspondentie, komt zijn talent eveneens volledig tot uiting. De uitgave bevat brieven uit Pasternaks hele werkzame leven, van de tijd dat hij filosofie studeerde in Marburg tot aan zijn laatste jaren, die in het teken stonden van 'Dokter Zjivago' en van de hem toegekende Nobelprijs (die hij van regeringswege gedwongen was te weigeren). De brieven (aan zijn familie, mededichters als Mandelstam en Tsvetajeva en zijn verschillende echtenotes) zijn vaak heel persoonlijk, maar bevatten ook boeiende opmerkingen over de poëzie en de rol van de kunstenaar in de samenleving. Het boek, dat goed vertaald en becommentarieerd is, geeft een fascinerend beeld van het leven van een groot dichter in de Sovjettijd. Na 'Dokter Zjivago'*, 'Gedichten'** en 'Verhalen'*** is dit het vierde deel van de Verzamelde Werken van B.L. Pasternak, dat in 'De Russische bibliotheek' van Van oorschot verschijnt. Uitstekende en fraaie uitgave van een ruime keuze uit de correspondentie van Pasternak.

Specificaties

Nederlands | 9789028282049 | 449 pagina's

Titel Verzamelde werken. Deel 4, Brieven
Auteur Boris Pasternak
Secundaire auteur Petra Couvée
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, december 2018
Overige gegevens 449 pagina's - 20 cm
Annotatie Auteursnaam op Frans titelpagina: B.L. Pasternak - Met register
ISBN 9789028282049
PPN 417048947
Rubriekscode Russisch 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pasternak, Boris; Brieven
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Pasternak

Relaties/Serie

De Russische bibliotheek
Boek

De Russische bibliotheek (1953-...)

vol.
Uitgeleend
Verzamelde werken
Boek

Verzamelde werken (2016-...)

vol. Deel 4: Brieven
Uitgeleend
Boris Pasternak