Pol bouwt een boot
Boek

Pol bouwt een boot (november 2018)/ Carla Hansen en Vilhelm Hansen, inkleuring Marq van Broekhoven ; dossier André Taymans ; vertaling [uit het Denns] Marq van Broekhoven

Stripverhaal met onderteksten.

Recensie

Dit eerste avontuur van het beertje Pol, de pelikaan Pel, de pinguïn Pingo en de zeerob Admiraal dateert uit de jaren vijftig en verscheen als 'Pol bouwt een schip' in 1978. Het zijn vriendelijke gebeurtenissen met in de hoofdrol half aangeklede dieren die er als speelgoedbeesten uitzien en handelen als mensen. De felgekleurde tekeningen zijn verschillend van grootte; ze zijn duidelijk en veelzeggend. De één- tot drieregelige tekst staat onder de tekeningen. Per tekening wordt door één dier gepraat; door middel van een afbeelding van een hoofd - voor de tekst - is duidelijk te zien wie er aan het woord is. Er is veel ruimte tussen tekst en tekening hetgeen de overzichtelijkheid ten goede komt. Hoewel er wel lange woorden worden gebruikt, is dit toch een van de weinige strips die door echt jonge kinderen zelf gelezen kan worden en die zich ook leent om voorgelezen te worden. Deze herdruk is opnieuw vertaald en ingekleurd.

Specificaties

Nederlands | 9789463064187 | 47 pagina's

Titel Pol bouwt een boot
Auteur Vilh. Hansen
Secundaire auteur Carla Hansen ; Marq van Broekhoven ; Mateo Ratte ; Andre Taymans
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave 's-Hertogenbosch : Silvester, november 2018
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Rasmus Klump bygger skib. - Rasmus Klump A/S, (c)2016. - (Petzi ; 1) - Oorspronkelijke titel: Pol bouwt een schip. - Doornik : Casterman, 1978. - (Pol, Pel en Pingo ; 1)
ISBN 9789463064187
PPN 417589026
Genre stripverhaal
Taal Nederlands