De kringloop van water
Boek

De kringloop van water ([2019])/ Kay Barnham, illustraties Maddie Frost ; vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: Firet Redactie en Tekst

Het water op onze planeet maakt een lange reis. Een jongen en meisje laten je de kringloop van het water zien. Met doetips en vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze vierkante uitgave gaat in op de kringloop van water, maar ook op water in verschijningsvormen als sneeuw, rivier, regen, grondwater, zout en zoet water. Al dit water is miljoenen jaren oud. Het verdampt, stijgt op, vormt wolken door middel van talloze kleine druppeltjes, koelt af, valt weer neer in de vorm van neerslag, voedt grond, mens-dier-plant, waterlopen, zeeën en oceanen. Vervolgens vindt de cirkelgang opnieuw plaats. De zeven miljard mensen van de aarde leven van zoet water. Het is een opdracht voor elk mens om hier zuinig mee om te gaan. Water is een van de natuurlijke levensbronnen voor alles wat leeft. De inhoud wordt toegankelijk en levendig verteld. Niet alleen in de verhalende tekst, maar ook in de aantrekkelijke, kleurrijke collageachtige prenten. Maakt deel uit van de serie 'Oog voor de natuur'*. Een complete uitgave, met tips voor ouders en leerkrachten, verwerkingsmogelijkheden en verwijzing naar enige andere bronnen. Oorspronkelijk Engelstalig (2017). Aanbevolen voor school en thuis. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412056

Titel De kringloop van water
Auteur Kay Barnham
Instelling /Firet Redactie en Tekst, Tilburg
Secundaire auteur Maddie Frost ; Margreet Nauta
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The great big water cycle adventure. - Wayland/Hachette, (c)2017. - (Look & Wonder)
ISBN 9789463412056
PPN 41956618X
Rubriekscode 568
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Water
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Water

Relaties/Serie

Oog voor de natuur
Boek

Oog voor de natuur (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kay Barnham