Kleine zaadjes worden groot
Boek

Kleine zaadjes worden groot ([2019])/ Kay Barnham, illustraties Maddie Frost ; vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: Firet Redactie en Tekst

Hoe verandert een zaadje in een plant? Lees en bekijk hoe een meisje en jongen dit allemaal meemaken als ze in de tuin werken. Met doetips en vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jongen, een meisje en een hond staan centraal in dit informatieve prentenboek. In de getekende kleurenillustraties over dubbele bladzijden ondernemen ze allerlei activiteiten. Hierbij ontdekken ze wat zaden zijn, hoe ze zich verspreiden en wat ze nodig hebben om te groeien tot een plant of boom. Als voorbeeld wordt gedurende zeven bladzijden de zonnebloem gevolgd, van zaad tot bloem. De korte teksten, in een groot lettertype gedrukt boven in de illustraties, zijn vooral geschikt om voor te lezen. Er zitten best wel pittige woorden bij, zoals kooldioxide en nectar. Dat is wel goed voor uitbreiding van de woordenschat. Achter in het vierkante boek staan nog drie doe-opdrachten, tips voor ouders en leerkrachten en tips voor twee boeken en websites (schooltv) over dit onderwerp. Het vierkante boek is mooi en stevig uitgevoerd met kleurrijke collageachtige prenten waar heel veel op te ontdekken valt. Jonge kinderen zullen hier graag in bladeren en uit voorgelezen willen worden. Waarschijnlijk zullen ze dan in de natuur op ontdekking willen gaan naar zaden/planten. En laat dat nou net het doel van deze serie 'Oog voor de natuur' zijn! Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412049

Titel Kleine zaadjes worden groot
Auteur Kay Barnham
Instelling /Firet Redactie en Tekst, Tilburg
Secundaire auteur Maddie Frost ; Margreet Nauta
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The amazing life cycle of plants. - Wayland/Hachette, (c)2017. - (Look & Wonder)
ISBN 9789463412049
PPN 421015306
Rubriekscode 588
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zaden ; Zaadplanten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Zaden

Relaties/Serie

Oog voor de natuur
Boek

Oog voor de natuur (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kay Barnham