Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De levensloop van vlinders
Boek

De levensloop van vlinders ([2019])/ Kay Barnham, illustraties Maddie Frost ; vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; eindredactie: Firet Redactie en Tekst

Een jongen en meisje laten zien hoe een vlinder tot leven komt, via een eitje, rups en pop. Met doetips en vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er wordt ingezoomd op de levensloop van de vlinder. Gedetailleerd en in begrijpelijke taal wordt uitgelegd hoe een vlinderleven evolueert van ei, naar rups, pop en uiteindelijk een volwassen vlinder. De teksten, zo'n zes zinnen per dubbele bladzijde, sluiten perfect aan bij de beoogde doelgroep. Ze worden ondersteund door collageachtige illustraties in heldere kleuren over dubbele bladzijdes. De schreefloze tekst in grote letters is in de prent geplaatst. Achterin vinden we een samenvatting, twee doe-tips, drie suggesties voor ouders en leerkrachten en een aantal tips voor bijpassende boeken en websites (filmpjes). Dit mooi verzorgde boek in vierkant formaat) maakt deel uit van de vierdelige serie 'Oog voor de natuur', die kinderen op een levendige en verhalende manier kennis laat maken met de natuur om hen heen. Andere boeken uit de serie zijn 'De kringloop van water', 'Kleine zaadjes worden groot' en 'Lente, zomer, herfst en winter'*. Zeer geschikt voor thuis of in de klas. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412032

Titel De levensloop van vlinders
Auteur Kay Barnham
Instelling /Firet Redactie en Tekst, Tilburg
Secundaire auteur Maddie Frost ; Margreet Nauta
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The amazing life cycle of butterflies. - Wayland/Hachette, (c)2017. - (Look & Wonder)
ISBN 9789463412032
PPN 419566171
Rubriekscode 597.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vlinders ; Rupsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vlinders

Relaties/Serie

Oog voor de natuur
Boek

Oog voor de natuur (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kay Barnham