The good fight. Seizoen 1
DVD

The good fight. Seizoen 1 ([2019])/ Robert King

Advocate Diane Lockhart en haar protegee en petekind Maia Rindell gaan noodgedwongen bij een concurrerende firma werken. Samen proberen ze hun reputaties te herstellen.

Aanwezigheid

Recensie

Spin-off van de serie 'The good wife', eveneens van Robert en Michelle King. Hoofdpersoon is nu Diane Lockhart (Christine Baranski), collega van advocate Alicia Florrick (Julianna Margulies). Diane is van plan met pensioen te gaan, maar door een investeringsfraude verliest ze al haar spaargeld. Haar protegee en petekind Maia Rindell (Rose Leslie) is de dochter van de man die het schandaal veroorzaakte. Samen moeten ze de firma verlaten en sluiten zich aan bij een concurrerende firma in Chicago. Bij dit prestigieuze kantoor werken vooral Afro-Amerikanen, die vaak slachtoffers van politiegeweld verdedigen. Diana en Maia proberen hun leven op orde te krijgen en de fraudezaak op te lossen. Mark Moorman (Volkskrant 7-5-'18): '(...) Het echtpaar King is er buitengewoon handig in om zaken uit de actualiteit te vermengen met langlopende verhaallijnen waarbij samenzweringen en geheimen langzaam worden afgepeld. De zaken die we de revue zien passeren, hoe onwaarschijnlijk ook, bevatten elegante verwijzingen naar ongeveer elke brandende kwestie onder de zon (...) En verder zijn ze in het juridische genre onnavolgbaar in het vermengen van comedy en drama, waarbij de voortdurende excentrieke rechters (gastrollen van topacteurs) meestal de hoofdrol claimen. (...)'. 10 afleveringen.

Specificaties

Engels | 5053083173555

Titel The good fight. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Brooke Kennedy ; Christine Baranski ; Rose Leslie ; Cush Jumbo
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2019]
Overige gegevens 3 dvd-video's (10 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Christine Baranski, Rose Leslie, Cush Jumbo. - Engels gesproken, 4 talen nagesynchroniseerd waaronder Frans, 8 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Scott Free Productions, 2017
ISBN 5053083173555
PPN 421452277
Thematrefwoord Advocaten
Taal Engels

Relaties/Serie

The good fight
Boek

The good fight (2019 -)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend