Leave no trace
DVD

Leave no trace ([2019])/ directed by Debra Granik

Oorlogsveteraan Will woont met zijn 13-jarige dochter Tom verborgen in een natuurpark in Oregon. Waneer ze ontdekt worden, moeten ze zich aanpassen aan een leven in de samenleving.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Debra Granik (Winter's bone) met Ben Foster (Hell or high water) en de Nieuw-Zeelandse Thomasin McKenzie in haar eerste grote rol. Will is een Irak-veteraan met een oorlogstrauma die samen met zijn nu 13-jarige dochter Tom al jaren in een tent woont in een natuurpark aan de rand van Portland, Oregon. Wanneer ze bij toeval worden ontdekt, dwingt de sociale dienst hen om in een huis te gaan wonen en moet Will gaan werken. Na een poosje krijgt Tom het naar haar zin in dit nieuwe leven, maar haar vader kan er niet aarden en besluit samen met zijn dochter te vluchten. De recensenten geven 4 - 4 1/2 ster. Dana Linssen (NRC 6-11-'18): '(...) intiem en intens coming-of-age-drama. Een indrukwekkend en liefdevol portret van een vader en een dochter, van een pubermeisje dat een wijsheid bezit die ze nooit op school heeft kunnen leren. Toch romantiseert de film deze buitenstaanders niet. Granik deinst niet terug voor de onbarmhartige realiteit. Maar Leave No Trace heeft desondanks zo'n diep menselijke kern dat je er toch door gesterkt wordt, en zelfs van een hoopvol einde kunt spreken. (...)' De film kreeg veel prijzen en nominaties op filmfestivals.

Specificaties

Engels | 8712609638370

Titel Leave no trace
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Debra Granik ; Thomasin McKenzie ; Ben Foster ; Peter Rock
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Sony Pictures Home Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeff Kober. - Engels gesproken, Duits en Russisch nagesynchroniseerd, ondertiteld in 14 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek 'My abandonment' van Peter Rock - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Harrison Productions, (c)2018
ISBN 8712609638370
PPN 421468076
Genre sociale roman
Thematrefwoord Vader-dochter relatie ; Trauma's
Taal Engels