Western
DVD

Western ([2019])/ ein Film von Valeska Grisebach

Vlakbij een afgelegen Bulgaars dorpje is een groep Duitse bouwvakkers bezig een kleine waterkrachtcentrale te bouwen. Tussen de bouwvakkers en de dorpelingen ontstaan vriendschappen, maar ook oplopende spanning.

Aanwezigheid

Recensie

Duits-Oostenrijks drama in westernsfeer van Valeska Grisebach (Sehnsucht). Vlakbij een afgelegen Bulgaars dorpje is een groep Duitse bouwvakkers bezig een kleine waterkrachtcentrale te bouwen. Vanwege het gebrek aan water liggen de werkzaamheden stil. De meeste mannen hangen wat rond op de bouwplaats, de zwijgzame oorlogsveteraan Meinhard is de enige die contact zoekt met de dorpelingen en langzamerhand vriendschappen sluit, ondanks de taalbarrière. Intussen loopt de spanning tussen de Duitse arbeiders onderling en tussen Duitsers en dorpelingen op. De cast bestaat grotendeels uit echte arbeiders en dorpelingen. De recensenten geven 4-5 sterren. Belinda van de Graaf (Trouw 21-6-'18): '(...) In Western hangt vanaf het begin een vreemde dreiging in de lucht, een sfeer van wantrouwen (...) een puntgave karakterstudie van de 'lonesome cowboy', op zichzelf teruggeworpen, vorsend. (...) Grisebach ontvouwt haar vertelling zorgvuldig (...).' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Zinderende, observerende cinema (...) Een rijke allegorie met soms raadselachtige metaforen.' Genomineerd voor de Un Certain Regard-prijs in Cannes.

Specificaties

Duits | 5051083143066

Titel Western
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Valeska Grisebach ; Meinhard Neumann ; Reinhardt Wetrek
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Periscoop Film, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (116 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Syuleyman Allilov Letifov, Veneta Fragnova. - Duits en Bulgaars gesproken, ondertiteld in Nederlands of Frans - Videoversie van de film: Duitsland : Komplizen Film, (c)2017
ISBN 5051083143066
PPN 42151292X
Genre sociale roman
Thematrefwoord Cultuurverschillen ; Bulgarije
Taal Duits