The wife
DVD

The wife ([2019])/ directed by Björn Runge

Een vrouw heeft haar eigen literaire ambities opzij gezet voor de carrière van haar man en negeerde al die tijd zijn ontrouw. Wanneer hij de Nobelprijs voor Literatuur wint neemt ze een ingrijpend besluit.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste Engelstalige film van de Zweedse regisseur Björn Runge (Daybreak), gebaseerd op een roman* (2003) van Meg Wolitzer. In 1958 wordt studente Joan verliefd op haar getrouwde docent Joe. Tien jaar later zijn ze getrouwd en heeft Joan (Glenn Close) haar eigen literaire ambities aan de kant gezet om haar man (Jonathan Pryce) te steunen. Ook zijn vele affaires ziet ze door de vingers. In 1992 is Joe een succesvolle schrijver en wint de Nobelprijs voor Literatuur. Door de reis naar Helsinki, in gezelschap van hun zoon en een opdringerige biograaf, en door de festiviteiten rond de prijsuitreiking wordt Joan geconfronteerd met haar frustraties en gemiste kansen en neemt een ingrijpend besluit. De recensenten geven 3-4 sterren. Coen van Zwol (NRC 20-11-'18): 'Een subtiel duel in de sneeuw'. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) In de ijzersterke openingsscènes worden de verhoudingen in het huwelijk fijnzinnig blootgelegd, daarna boet het verhaal wel iets aan subtiliteit en geloofwaardigheid in. De acteurs laten de aandacht echter nooit verslappen; vooral het genuanceerde spel van Close maakt diepe indruk.' Close won de Golden Globe en was genomineerd voor de Oscar en de BAFTA voor Beste actrice.

Specificaties

Engels | 5425037941112

Titel The wife
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Björn Runge ; Glenn Close ; Jonathan Pryce ; Christian Slater ; Meg Wolitzer
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine Film, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater. - Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Meg Wolitzer - Videoversie van de film: Groot-Brittanië : Meta Film London , 2017
ISBN 5425037941112
PPN 421613092
Thematrefwoord Schrijfsters ; Huwelijk
Taal Engels