Pioniers
Boek

Pioniers ([2019])/ Timo Parvela & Bjørn Sortland, vertaald door Michiel Vanhee en Sofie Maertens ; met illustraties van Pasi Pitkänen

Marie (ik-figuur), Ari, Joni en de andere kinderen zijn na een lange ruimtereis aangekomen op de planeet Kepler62. Het is er prachtig, maar zijn ze wel alleen? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Marie, Ari, Joni en de andere kinderen zijn na een lange ruimtereis aangekomen op de planeet Kepler62. Is daar (te) leven zoals op aarde? Ze gaan op ontdekkingstocht en ontdekken twee groepen levende wezens die elkaar bestrijden. Zijn zij de kinderen wel goedgezind? En waarom is er voor bijna ieder kind een ampul met tegengif en waarom kan alleen Marie de wapens gebruiken? Een boek vol vragen dat natuurlijk ook nog met een cliffhanger eindigt. Het vierde deel in de serie 'Kepler62'*, waarbij het niet nodig is om de voorgaande delen gelezen te hebben, hoewel de lezer dan wel enige details mist. Het wordt verteld in de ik-vorm, vanuit het perspectief van Marie. Er is ruimte voor de gevoelens van de kinderen, zoals bij het overlijden van een van hen, waardoor het meer dan een avontuur is. Een vlot leesbaar verhaal met veel dialogen. Een mooi vormgegeven boek door het glanzende papier, de prachtige mysterieuze en sfeervolle illustraties, de afwisseling in achtergronden, waardoor de tekst in wit of zwart is afgedrukt en de verschillende lettertypes. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044831047 | 117 pagina's

Titel Pioniers
Auteur Timo Parvela
Secundaire auteur Bjørn Sortland ; Michiel Vanhee ; Pasi Pitkänen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 117 pagina's, 12 ongenummerde pagina's platen - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling uit het Noors - Vertaling van: Pionerer. - Helsinki : Werner Söderström Ltd, (c)2016. - (Kepler62 ; bok 4)
ISBN 9789044831047
PPN 422411817
Genre science-fiction
Thematrefwoord Computerspelen ; Ruimtevaart
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kepler62
Boek

Kepler62 (2017-...)

vol. dl. 4
Uitgeleend
Timo Parvela