14 muisjes gaan picknicken
Boek

14 muisjes gaan picknicken ([2019])/ Kazuo Iwamura

Het is lente en de familie Muis besluit te gaan picknicken. Wat is het mooi in het bos en wat ruiken het gras en de bloemen lekker! In de beek zien ze kikkereitjes en door de lucht dwarrelen pluisjes van de paardenbloemen. Prentenboek met sfeervolle, gedetailleerde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is lente en prachtig weer, dus papa, mama, opa, oma en de tien kleine muisjes gaan samen picknicken. Iedereen helpt mee om wat lekkers te maken. Na een fijne wandeling, waarop van alles te zien en te ontdekken is, strijkt de familie neer in het gras om samen te smullen. Vierde prentenboek in de reeks over de muizenfamilie van de Japanse illustrator Kazuo Iwamura, na '14 muisjes in de winter'*. Iwamura heeft een klassieke, gedetailleerde illustratiestijl. Groen- en geeltinten overheersen en geven het verhaal een warme uitstraling. Hij werkt met dunne lijnen, die goed passen bij de muizenfamilie die hij verbeeldt. In de prenten zijn allerlei dieren en planten te zien, zodat de lezer steeds iets nieuws ontdekt. Lastig is wel dat de lezer soms gevraagd wordt wat een personage doet ('Wat is Nestor aan het maken?'), terwijl pas op een van de laatste pagina's alle muizen met hun naam erbij te zien zijn. De eenvoudige tekst van twee tot vijf regels per dubbele pagina is in een sierlijke, slanke lettter in de illustraties gedrukt. Mooi vormgegeven prentenboek over familie, samenwerken en samen op pad gaan. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044835007

Titel 14 muisjes gaan picknicken
Uniforme titel Veertien muisjes gaan picknicken
Auteur Iwamura" Kazuo
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Japans - Vertaling van: 14-hiki no pikunikku. - Tokyo : Doshinsha Publishing Co., Ltd., (c)1986
ISBN 9789044835007
PPN 422424331
Thematrefwoord Lente ; Picknicken ; Natuur
Taal Nederlands