De beesten van Grimhart
Boek

De beesten van Grimhart ([2019])/ Kieran Larwood, met illustraties van David Wyatt ; vertaling [uit het Engels]: Sofia Engelsman

De Goroms willen het Grimhartwoud vernietigen. Om die aanval te kunnen stoppen, moeten Podkin en de zijnen de hulp inroepen van Podkins oom Hennick uit Musmolen. Een delegatie gaat vanuit Donkerhol naar hem op weg. Maar al gauw volgt de eerste van vele tegenslagen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Podkins broer Poek wordt, samen met zijn leerling Roe, gevangen genomen door de vreeswekkende botdansers. Om zijn leven te redden moet hij het ware verhaal vertellen van de legendarische Slag bij Musmolen. Gelukkig is Poek een rasverteller en verhaalt hij van de op handen zijnde vernietiging van het Grimhartwoud door de Goroms. Om die aanval te kunnen stoppen, moeten Podkin en de zijnen de hulp inroepen van Podkins oom Hennick uit Musmolen en gaat een delegatie vanuit Donkerhol naar hem op weg. Maar al gauw volgt de eerste van vele tegenslagen. In een vlotte, meeslepende verteltrant en met veel vaart en spanning geschreven derde van de trilogie 'Podkin Eenoor'*. Fantasy-fabelverhalen, die sterk doet denken aan het werk van Tolkien. Ook dit laatste deel is een raamvertelling over konijnen die allerlei menselijke eigenschappen hebben en die de lezer zodoende een spiegel voorhouden. Zonder voorkennis van de eerdere delen is het verhaal lastig te begrijpen. Verzorgde uitgave met een indrukwekkende covertekening met reliëfopdruk en een aantal mysterieuze potloodtekeningen binnenin. Goed geschreven en vlot leesbaar verhaal waarin spanning en heldendom het winnen van karakterontwikkelingen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767778 | 297 pagina's

Titel De beesten van Grimhart
Auteur Kieran Larwood
Secundaire auteur David Wyatt ; Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2019]
Overige gegevens 297 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The beasts of Grimheart. - London : Faber & Faber Limited, (c)2018
ISBN 9789025767778
PPN 420727213
Genre sprookjes
Thematrefwoord Helden ; Konijnen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Podkin Eenoor
Boek

Podkin Eenoor (2019)

vol. boek 3
Uitgeleend
Kieran Larwood