Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Het grote Nederlandse kunst boek
Boek

Het grote Nederlandse kunst boek ([2019])/ Din Pieters, met medewerking van Nicky Louise Banning, Rozanna de Bruijne, Merel van den Nieuwenhof

Een chronologisch overzicht van ruim zes eeuwen Nederlandse kunst aan de hand van 300 kunstwerken, met beschrijvingen per periode.

Aanwezigheid

Recensie

Overzicht van de Nederlandse kunst vanaf 1400 tot begin 21ste eeuw. De werken staan in chronologische volgorde en worden ieder apart beschreven. Bij elke nieuwe periode is tevens een inleiding van zes tot acht pagina's opgenomen, met een literatuuropgave. Naast schilderijen is er ook aandacht voor ruimtelijke werken en fotografie. De samensteller is kunsthistoricus en deze publicatie vormt een aanvulling op haar boek over Nederlandse kunst uit 2016*: 'Het Nederlandse kunst boek'. Het is bedoeld als gids, om mensen te interesseren voor kunst en ze uit te nodigen om het ook echt te gaan bekijken in de musea. De kracht van dit boek is de toegankelijkheid. De gekozen kunstwerken trekken de aandacht, nodigen uit om gedetailleerd te kijken en de heldere beschrijving te lezen. Hierdoor krijg je zin om je in sommige kunstenaars of stromingen te verdiepen. Voor kunstliefhebbers een fascinerende reis langs honderden kunstwerken die te zien zijn in de Nederlandse musea.

Specificaties

Nederlands | 9789462582781 | 384 pagina's

Titel Het grote Nederlandse kunst boek
Auteur Din Pieters
Secundaire auteur Nicky Louise Banning ; Rozanna de Bruijne ; Merel van den Nieuwenhof
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : WBooks, [2019]
Overige gegevens 384 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Met register - Gebaseerd op: Het Nederlandse kunst boek. - 2016
ISBN 9789462582781
PPN 419030344
Rubriekscode 706
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Kunstgeschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kunstgeschiedenis