De sprookjessprokkelaar
Boek

De sprookjessprokkelaar (2019)/ Paul van Loon, Laurentien van Oranje, illustraties: Efteling

Als opa Anders vertelt over een verlaten kasteel met een sprookjesbibliotheek, gaat Sterre op zoek. In de bibliotheek treft zij duizenden boeken aan. In het dorp vertelt zij deze verhalen door. Maar dan verschijnt er een heks. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als opa Anders het verhaal vertelt over een verlaten kasteel met de sprookjesbibliotheek, gaat Sterre op zoek. In de bibliotheek treft zij duizenden boeken aan. In het dorp vertelt zij deze verhalen door en iedereen is blij. Totdat een heks een vloek uitspreekt en de verhalen lijken op te drogen. Maar dan toont opa Anders zijn ware gedaante. Prachtig sprookje (co-auteur is prinses Laurentien die al jaren vecht tegen laaggeletterdheid)* met alle bekende ingrediënten als een verlaten kasteel, betoverde takken, heksen, de heksenvloek en het gelukkige einde rond het gegeven dat boeken en verhalen iedereen een enorme wereld van plezier en avonturen kunnen schenken. De sprookjesachtige, vaak paginagrote prenten zijn op Efteling-achtige wijze neergezet op een rustige bladspiegel. Goed te volgen teksten op mooi papier zorgen voor een bijzondere uitgave waar kinderen zeker van zullen smullen. Niet enkel het verhaal is aansprekend, ook de hoofdpersonen sluiten aan bij de fantasiewereld van de doelgroep. Een bijzondere uitgave wat inhoud en uitvoering betreft. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025877781 | 71 pagina's

Titel De sprookjessprokkelaar
Auteur Paul van Loon
Instelling /Efteling, Kaatsheuvel
Secundaire auteur Laurentien (prinses der Nederlanden)
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Efteling | Leopold, 2019
Overige gegevens 71 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Concept: Paul van Loon, Laurentien van Oranje, Efteling. - Tekst: Paul van Loon, Laurentien van Oranje - 1e druk: 2014
ISBN 9789025877781
PPN 421605138
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Vervloekingen
Taal Nederlands