Rupsje Nooitgenoeg
Boek

Rupsje Nooitgenoeg (2019)/ door Eric Carle

Rupsje Nooitgenoeg eet zich van maandag tot en met zaterdag vol met fruit. Op zaterdag snoept hij van taart, ijs, worst en nog veel meer lekkere dingen. Daarna bouwt hij een cocon voor zichzelf. Oblong prentenboek met kleurrijke collages, afgesneden pagina's en uitgestanste gaten. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Herdruk op groot, oblong formaat van dit klassieke prentenboek, dat al in vele verschillende uitvoeringen is verschenen. Vanwege de vijftigste verjaardag van Rupsje Nooitgenoeg zijn vooring twee pagina's toegevoegd met een voorwoord van de auteur (1929) en korte achtergrondinformatie. Daarna volgt het bekende verhaal over het rupsje dat uit een eitje kruipt en op zoek gaat naar eten. Elke dag van de week eet hij zich door iets lekkers heen. De gezonde dingen die hij op de werkdagen eet zijn op de volgende vijf afgesneden pagina's te zien. Op de achterkant staat steeds dezelfde illustratie inclusief het rupsje dat naar buiten kruipt uit het uitgestanste 'eetgat'. Na al deze gezonde dingen, leeft hij zich op zaterdag uit op een reeks onweerstaanbare lekkernijen, die hem een flinke buikpijn opleveren. Na een rustige zondag met een enkel groen blaadje gaat het weer wat beter. En na twee weken volgt de verrassing en komt het rupsje in prachtige vlindergedaante uit zijn cocon gekropen. Door herhaling van tekst, vormgeving en rustige opbouw, worden grappige climaxen bereikt. Heerlijk tijdloos fantasieboek met reële elementen: dagen van de week, eten, tellen, en dag en nacht. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025770754

Titel Rupsje Nooitgenoeg
Auteur Eric Carle
Type materiaal Boek
Editie 134ste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Op omslag: Rupsje Nooitgenoeg 50 jaar. - Op achterkant omslag: World of Eric Carle - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Haarlem : Gottmer, 1971 - Vertaling van: The very hungry caterpillar. - New York : Hamilton, (c)1969
ISBN 9789025770754
PPN 420878092
Genre dierenleven
Thematrefwoord Rupsen ; Tellen ; Eten ; Kalender ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands