Blame
DVD

Blame ([2019])/ directed by Quinn Shephard

De onzekere Abigail heeft de hoofdrol in een toneelstuk en krijgt een erg nauwe band met haar dramadocent. Haar populaire klasgenoot Melissa is erg jaloers en doet er alles aan om Abigail dwars te zitten.

Aanwezigheid

Recensie

Actrice Quinn Shepard speelt zelf een van de hoofdrollen in haar regiedebuut. Highschoolleerling Abigail is om onduidelijke redenen zes maanden niet op school geweest is. Ze is onzeker en wordt door de populaire Melissa (Nadia Alexander) gepest als 'psycho Sybil'. Beide meisjes komen terecht in dezelfde toneelklas, die geleid wordt door de nieuwe, leuke leraar Jeremy (Chris Messina). Hij geeft Abigail de hoofdrol in 'The crucible' van Arthur Miller, Melissa wordt haar vervangster. Abigail krijgt meer zelfvertrouwen en ook een té nauwe band met de leraar, Melissa is dodelijk jaloers en doet er alles aan om haar te saboteren. Sandie Angulo Chen (commonsensemedia.org) geeft 3 sterren. Ze schrijft dat Shephard de zware thema's, zoals pesten, huiselijk geweld en psychische ziekten, op een authentieke manier behandelt. Zij vindt dat Shepard en Alexander sterk acteren en dat uiteindelijk vooral het verhaal van Melissa de kijker aangrijpt.

Specificaties

Engels | 8712806039918

Titel Blame
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Quinn Shephard ; Nadia Alexander ; Tate Donovan
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Three Lines Pictures, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Quinn Shephard, Nadia Alexander, Tate Donovan, Chris Messina. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Reel Enigma, (c)2017
ISBN 8712806039918
PPN 421527412
Genre thriller
Thematrefwoord Pesten ; Leerkracht-leerling relatie ; Psychische problemen
Taal Engels