Liebe in den Gängen
DVD

Liebe in den Gängen ([2019])/ Regie Thomas Stuber

Christian, een zwijgzame en onzekere jongeman, gaat aan het werk als vorkheftruckchauffeur bij een levensmiddelengroothandel in Leipzig. Hij voelt zich aangetrokken tot de oudere, mysterieuze en getrouwde Marion.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Thomas Stuber (Herbert) met Franz Rogowski (Transit) en Sandra Hüller (Toni Erdmann). Christian gaat aan het werk als vorkheftruckchauffeur bij een levensmiddelengroothandel in voormalig Oost-Duitsland. Hij is zwijgzaam en onzeker en zijn tatoeages verraden dat hij een ander leven heeft geleid. De vaderlijke Bruno (Peter Kurth) leert hem de fijne kneepjes van het vak. Christian voelt aangetrokken tot de oudere, mysterieuze Marion, die volgens zijn collega's getrouwd is met een onbehouwen kerel. Langzamerhand vindt Christian zijn plaats in deze bijzondere gemeenschap, maar hij krijgt ook te maken met teleurstelling, eenzaamheid en verlies. De recensenten geven 2 - 4 1/2 ster. Coen van Zwol (NRC 20-11-'19): 'Een warm, maar soms licht neerbuigend groepsportret van onbeholpen kleine luiden'. Floortje Smit (Volkskrant 21-11-'19) concludeert: 'In het laatste half uur van Liebe in den Gängen verliest hun liefde, en daarmee de film, alle sympathie en glans.' Tisha Eetgerink (Telegraaf 22-11-'19) heeft een andere conclusie: 'Het onderliggende drama en de schitterende cinematografie - waarbij vorkheftrucks balletdansen door de eindeloze gangpaden - maken van Liebe in den Gängen een zeldzaam onweerstaanbare aanbieding.' In Berlijn genomineerd voor de Gouden Beer (Beste film).

Specificaties

Duits | 9789461876041

Titel Liebe in den Gängen
Uniforme titel In den Gängen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thomas Stuber ; Franz Rogowski ; Sandra Hüller ; Peter Kurth ; Clemens Meyer
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Remain in Light, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (125 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Franz Rogowski, Sandra Hüller, Peter Kurth, Andreas Leupold. - Duits gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Gebaseerd op een kort verhaal van Clemens Meyer - Videoversie van de film: Duitsland : Sommerhuas Filmproduktion, (c)2018 - Oorspronkelijke titel: In den Gängen
ISBN 9789461876041
PPN 421564024
Taal Duits