50 gekke vragen over dinosaurussen
Boek

50 gekke vragen over dinosaurussen met super serieuze antwoorden! ([2018])/ tekst: Romain Amiot, illustraties: Marc Simonetti en Aurore Damant ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Sabine Van Humbeeck

Konden dino's woedend worden? Stamt de leeuw af van de T.Rex? Vijftig verrassende vragen over dinosaurussen worden beantwoord. Met kleine kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 17/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Dieren DINOSAURUSSEN AMIO

Recensie

Wie is de grootste: een mammoet of een dino? Waren er intelligente dino's? In dit boek (bijna A4-formaat) staan vijftig van dit soort vragen: voor de hand liggende vragen, maar ook leuke en gekke. Ze zijn niet thematisch gerangschikt, maar staan kriskras door elkaar. Spelenderwijs krijg je heel wat informatie over de dinosaurussen, hun jagers en ook over fossielen. Op elke bladzijde worden een of twee vragen beantwoord via een directe reactie op de vraag (in een grote, wat lastig te lezen letter) en door verdieping in alinea's met kopjes (in een duidelijke letter). De tekst, geïllustreerd met vrij kleine kleurenfoto's en stripachtige kleurenillustraties, is prettig te lezen. De bladspiegel is druk maar overzichtelijk met witte, oranje en groene vlakken tegen een oranje of groene achtergrond. De bladspiegel en het omslag hebben een matte uitstraling. In de inhoudsopgave zijn alle vragen opgenomen. Deel uit de serie '50 gekke vragen over'*. Voor weetgierige dinoliefhebbers die verrast zullen worden door de verrassende vragen en antwoorden van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403208015 | 47 pagina's

Titel 50 gekke vragen over dinosaurussen : met super serieuze antwoorden!
Uniforme titel Vijftig gekke vragen over dinosaurussen Dinosaurussen
Auteur Romain Amiot
Secundaire auteur Marc Simonetti ; Aurore Damant ; Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2018] - [Antwerpen] : [Ballon Media bv]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: 50 questions loufoques sur les dinosaures. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2017. - Gebaseerd op: Dinosaures. - Paris : Fleurus Éditions, 2010. - (TopDoc)
ISBN 9789403208015
PPN 420983457
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen