Nooit vergeten
Boek

Nooit vergeten hoe verandert de verdwijning van de jonge Johnny Hopkins de levens van zijn familie en vrienden? (2019)/ Nicci Gerrard, vertaling [uit het Engels]: Sabine Mutsaers

Een paar maanden nadat een 18-jarige jongen uit huis is vertrokken om te gaan studeren, verdwijnt hij spoorloos. Zijn ouders, twee zusjes van 20 en 16 jaar, en verdere familie en vrienden blijven ontredderd achter.

Aanwezigheid

Recensie

Een paar maanden nadat de achttienjarige Johnny uit huis is vertrokken om te gaan studeren aan de universiteit, verdwijnt hij spoorloos. Zijn ouders, twee zusjes van twintig en zestien jaar, en verdere familie en vrienden blijven ontredderd achter. Johnny is een rustige, stabiele jongen, een echt 'middelste kind'. Wat is er gebeurd? Naspeuringen en zoektochten van politie, familie en vrienden leveren niets op. Het leven gaat verder. Zeven jaar lang blijven familie en vrienden in het ongewisse over Johnny's lot. Hoe ga je om met die onzekerheid, de wisselende hoop en wanhoop? Het verhaal beschrijft de impact van Johnny's verdwijning op zijn naasten die er allemaal op hun eigen manier mee omgaan, hoe het karakters, familieverhoudingen en relaties blootlegt en hun verdere leven beïnvloedt. Een vakkundig en met veel inlevingsvermogen geschreven, psychologische roman over een boeiend, aansprekend thema. Verhaal en personages zijn goed en overtuigend uitgewerkt en spannend is het ook, hoewel het beslist geen thriller is. Deze vijfde soloroman van de vrouwelijke helft van het succesvolle thrillerschrijversechtpaar Nicci French is een psychologische pageturner die een breed publiek zal weten te boeien.

Specificaties

Nederlands | 9789022585535 | 384 pagina's

Titel Nooit vergeten : hoe verandert de verdwijning van de jonge Johnny Hopkins de levens van zijn familie en vrienden?
Auteur Nicci Gerrard
Secundaire auteur Sabine Mutsaers
Type materiaal Boek
Editie Twaalfde druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2019
Overige gegevens 384 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2011 - Vertaling van: Missing persons. - Penguin, (c)2011
ISBN 9789022585535
PPN 418672164
Genre psychologische roman
Taal Nederlands