Ik ben Katman
Boek

Ik ben Katman (2018)/ Marcel van Driel, met tekeningen van Mark Janssen

Marijn is van school veranderd, omdat hij gepest werd. Maar ook op zijn nieuwe school wordt hij al snel gepest. Als hij thuis is, tekent hij de superheldenstrip 'Katman' en zet die online. Daardoor komt hij in contact met Laila, een bekende vlogger. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Marijn zit in groep 8 van de basisschool 'de Wegwijzer'. Hij is van school verandert omdat hij gepest werd, maar ook op deze nieuwe school wordt hij gepest. Als hij thuis is, tekent hij als afleiding en verwerking de superheldenstrip 'Katman' en zet die online. Daardoor komt hij in contact met Laila, een bekende vlogger. Aan haar vertelt hij zijn verhaal over alle pestincidenten op school. Na een spreekbeurt van Marijn over pestgedrag komt het tot een confrontatie met zijn grootste pester. Levendig jeugdverhaal dat op indringende en overtuigende wijze de pestproblematiek beschrijft. Het boek is voorzien van paginagrote, treffende kleurenillustraties en is gedrukt op glanzend papier. Bevat nawoord van de auteur en tips voor een boekbespreking. De uitgever geeft als niveau aan AVI-6+, wat betekent dat er fragmenten op diverse niveaus in voorkomen, van AVI-E6 t/m Plus. Sluit aan bij de leesmethode Estafette groep 8. Herziene uitgave van 'Help, Katman! Help!' (2005), met nieuw, aantrekkelijker omslag, kleurenillustraties en een aangepaste verhaallijn. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048735815 | 104 pagina's

Titel Ik ben Katman
Auteur Marcel van Driel
Secundaire auteur Mark Janssen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2018
Overige gegevens 104 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Sluit aan bij leesmethode Estafette - Herziene versie van: Help, Katman! Help!. - Tilburg : Zwijsen, 2005. - (Het leven van: Maryn)
ISBN 9789048735815
PPN 420761268
Thematrefwoord Pesten ; Helden ; Striptekenen
Taal Nederlands