Het D'Orsay Museum
Boek

Het D'Orsay Museum ([2018])/ hoofdredactie Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Éva Bensard, Caroline Bléteau, Kiki, Laetitia Le Moine, Juliette Léveillé, Émilie Martin-Neute, Éloi Rousseau, Clémence Simon

In dit deel informatie over het d'Orsay Museum in Parijs, met veel kunst uit de 19e eeuw. Kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.Het Musée d'Orsay in Parijs is beroemd om de collectie impressionistische schilderijen. Lees hoe de veranderingen in de 19e eeuw van invloed waren op het werk van o.a. impressionisten. Kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kunsttijdschrift Dada* behandelt elk kwartaal een kunstenaar, stroming of kunst van één stad of land. Dit nummer gaat over het Musée d'Orsay in Parijs, in 1900 als station gebouwd en beroemd om de collectie impressionistische schilderijen. Na een schets van de grote veranderingen in de 19e eeuw gaat men in op de invloed daarvan op de schilders en hun werk. Ingegaan wordt op o.a. nieuwe kunststromingen, reizen naar verre oorden en nieuw vermaak als het circus en de opera. Het tijdschrift bevat een aantal artikelen, een ABC met toepasselijke woorden en twee doetips waarmee je zelf aan de slag kunt. Door de lay-out en opzet met 'artikelen' doet het denken aan een tijdschrift. De teksten zijn kort en voorzien van veel afbeeldingen van kunstwerken. Ze zijn toegankelijk geschreven voor een breed publiek. Op de cover staat: 'kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106'. Dat is natuurlijk figuurlijk bedoeld, alhoewel vanaf de onderbouw van het voortgezet onderwijs jongeren deze uitgaven prima zelfstandig kunnen gebruiken als bron. Dada wordt uitgegeven door Plint, een organisatie die naast dit magazine ook kunst en gedichten op o.a. posters aanbiedt. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig gebruik vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059308176 | 50 pagina's

Titel Het D'Orsay Museum
Secundaire auteur Mia Goes ; Antoine Ullmann ; Christian Nobial ; Éva Bensard
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2018]
Overige gegevens 50 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789059308176
PPN 420687696
Rubriekscode 700.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Musee d'Orsay (Parijs)
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Musea

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. nr. 98
Niet uitleenbaar