The Grinch
DVD

The Grinch ([2019])/ directed by Scott Mosier, Yarrow Cheney

De Grinch is een groen monster dat een hekel heeft aan kerstfeest. Samen met zijn hondje Max gaat hij op pad om het kerstfeest te stelen van de bewoners van het dorpje Whoville. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Animatiefilm uit de Illumination Studio's, makers van onder meer 'Verschrikkelijke ikke' en 'Huisdiergeheimen', gebaseerd op een kerstklassieker van Dr. Seuss. De Grinch is een groen monster dat in een grot woont boven op de berg bij het dorpje Whoville. Hij heeft een vreselijke hekel aan feesten en vooral aan het kerstfeest. Samen met zijn hondje Max en het rendier Fred gaat hij op pad om alle kerstversieringen en -cadeautjes van de Who's te stelen. De kleine Cindy Lou die dol is op kerst zorgt er per ongeluk voor dat niet alles volgens plan verloopt. Dit boek werkt in 1966 door Chuck Jones verfilmd als animatiefilm en in 2000 in live-action door Ron Howard met Jim Carrey. De recensenten geven 1-3 sterren. Ronald Rovers (Trouw 29-11-'19) schrijft dat de makers deze 'lopendebandprut' alleen vanwege de dollars gemaakt hebben. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Deze derde verfilming volgt trouw het boek, waaruit zelfs hele delen in voice-over worden voorgelezen. Dat botst soms iets met de moderne toon en uitbundige slapstick, maar het Scrooge-achtige verhaal blijft onweerstaanbaar, en de humor, vormgeving en (originele) stemmen zijn erg geslaagd. De gemene streken van de Grinch zijn wel veel leuker dan het onvermijdelijk zoete slot.' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083163785

Titel The Grinch
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Scott Mosier ; Yarrow Cheney ; Benedict Cumberbatch ; Carlo Boszhard
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 82 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder anderen: Benedict Cumberbatch, Rashida Jones. - Nederlandstalige stemacteurs onder anderen: Carlo Boszhard, Ilse Warringa. - Engels, Nederlands of Frans gesproken en ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Chris Meledandri Production, (c)2018 - Bevat ook onder andere: 3 mini films ; Van groen naar het witte doek ; Grinchige gadgets
ISBN 5053083163785
PPN 421564156
Genre kerstverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Kerstmis ; Monsters
Taal Engels