The Florida Project
Blu-ray

The Florida Project ([2018])/ directed by Sean Baker

In de schaduw van Disney World wonen de zesjarige Moonee en haar moeder Halley in een motel. Terwijl Moonee kattenkwaad uithaalt heeft Halley grote moeite om geld bij elkaar te krijgen voor de huur.

Recensie

Sociaal drama van Sean Baker (Tangerine) met als bekendste acteur Willem Dafoe (What happened to Monday; Murder on the Orient Express). De 6-jarige Moonee woont met haar 22-jarige alleenstaande moeder Halley in een budgetmotel vlakbij Disney World, Florida. Halley is ontslagen als stripper en probeert met de verkoop van nepparfum en als prostituee wat geld te verdienen. De vroegwijze, energieke Moonee zwerft samen met haar vriendjes rond in de omgeving. De enige volwassene die naar haar omkijkt is de opvliegende, maar ook vaderlijke moteleigenaar Bobby (Dafoe) die zelf moeite heeft het motel draaiend te houden. De recensenten geven 4-5 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 8-2-'18): '(...) Cameraman Alexis Zabe overgiet Moonees avonturen met een gouden licht dat aanvankelijk de scherpe kantjes van het drama lijkt af te halen. (...) hartveroverend en hartverscheurend tegelijk.' VPRO (vpro.nl): '(...) energieke en levensechte hoofdrollen (...) nooit zwaar of prekerig (...)'. Dafoe kreeg voor zijn rol zowel een Oscarnominatie als een nominatie voor een Golden Globe en een BAFTA.

Specificaties

Engels | 8718836864025

Titel The Florida Project
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sean Baker ; Brooklynn Prince ; Bria Vinaite ; Willem Dafoe
Type materiaal Blu-ray
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2018]
Overige gegevens 1 blu-ray (115 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Cre Film, 2017
ISBN 8718836864025
PPN 417474091
Genre kinderleven - sociale roman
Thematrefwoord Kinderleven
Taal Engels