Puppy verhalen
Boek

Puppy verhalen 5-minutenverhaaltjes ([2018])/ tekst: Melanie Joyce, illustraties: Angelika Scudamore ; vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Sam de nieuwe schaapshond moet zijn plekje vinden op de boerderij, hondje Harro snoept zo veel van de hapjes dat hij geen verjaardagstaart meer lust en Lizzy en Boef ontdekken dat je meer bereikt als je samenwerkt. Prentvertelling met vijf verhalen en vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Vijf vijf-minuten-verhaaltjes met puppy's in de hoofdrol. In het eerste verhaal moet Sam de nieuwe schaapshond zijn plekje vinden op de boerderij. Jarige én hongerige Harro eet in het tweede verhaal alles op en heeft geen plek meer voor verjaardagstaart. Lizzy en Boef leren in het derde verhaal dat je meer bereikt als je samenwerkt. In het vierde verhaal mag Dunja niet vies worden, maar ja, als je met nieuwe vriendjes buiten speelt... In het laatste verhaal leert Lenny dat steeds lawaai aan je hoofd niet fijn is - dus dat gaat hij vanaf nu anders doen. Handzaam, bijna vierkant voorleesboek met gewatteerd omslag waarin de puppy's (en alle andere figuren) net als opgroeiende peuters en (jonge) kleuters het leven leren - met alle menselijke kenmerken, gevoelens en reacties die daarbij horen. De vrolijk gekleurde illustraties, variërend van paginagroot tot gerangschikt als in een stripverhaal, ondersteunen de tekst. Die staat in de illustraties gedrukt, deels in tekstballonnen. Niets nieuws, zelfs af en toe wat gedateerd aandoend, maar desondanks herkenbare, lieve voorleesverhaaltjes voor thuis, opvang en peuterspeelzaal. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036637084 | 48 pagina's

Titel Puppy verhalen : 5-minutenverhaaltjes
Uniforme titel 5-minutenverhaaltjes Vijf-minutenverhaaltjes
Auteur Melanie Joyce
Secundaire auteur Angelika Scudamore ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2018]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Speelse verhaaltjes om te lezen en te koesteren - Vertaling van: Puppy stories. - Sywell : Igloo Books Ltd, (c)2018. - (5 minute tales)
ISBN 9789036637084
PPN 420707662
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Boerderijen ; Eten ; Ruzies ; Vriendschap ; Voorleesboeken
Taal Nederlands