Ponyverhalen
Boek

Ponyverhalen 5-minutenverhaaltjes ([2018])/ tekst Lucy Barnard, illustraties: Cherie Zamazing ; vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Vijf ponyverhalen, o.a. over pony Wilgje die alleen op pad gaat op de boerderij, het sterke paard Harry die een losgeraakte hooiwagen weet te stoppen en de bange Bella die graag op haar stoere broer Storm wil lijken. Prentvertelling met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Voorleesboek met daarin vijf verhalen waarin pony's centraal staan. Het eerste verhaaltje gaat over Wilgje, een jonge pony die op een ochtend op de boerderij gaat rondkijken, terwijl haar moeder nog slaapt. De kippen zijn zo druk dat ze Wilgje niet zien. Ook de geiten hebben geen oog voor haar, net als de schapen en de koeien. Dan komt Wilgjes moeder en gaan ze samen langs bij alle dieren, en nu heeft iedereen tijd om hen te begroeten. Een ander verhaaltje gaat over een groot trekpaard en de hooiwagen die hij moet trekken. Die wagen raakt los waardoor hij de heuvel af rolt. Gelukkig weet het sterke paard Harry de kar te stoppen. Bange Bella is een verhaal over de pony Bella die graag op haar stoere broer Storm wil lijken. Samen gaan ze het bos in terwijl het zo gaat onweren. De verhaaltjes zijn sterk moraliserend, maar zullen jonge kinderen wel aanspreken. Ze bevatten spanning en divers taalgebruik. De clichématige, zoete, animatieachtige illustraties zijn kleurrijk en gedetailleerd; de teksten staan deels in tekstballonnen. Met inhoudsopgave, gewatteerd omslag en kleurrijke schutbladen waarop veel te zien is. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Op avontuur'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036637077 | 48 pagina's

Titel Ponyverhalen : 5-minutenverhaaltjes
Uniforme titel 5-minutenverhaaltjes Vijf-minutenverhaaltjes
Auteur Lucy Barnard
Secundaire auteur Cherie Zamazing ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2018]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Speelse verhaaltjes om te lezen en te koesteren - Vertaling van: Pony stories. - [Sywell] : Igloo Books Ltd, (c)2018. - (5 minute tales)
ISBN 9789036637077
PPN 420707654
Genre paarden/pony's - verhalenbundel
Thematrefwoord pony's ; Voorleesboeken
Taal Nederlands