Dieren
Boek

Dieren 5-minutenverhaaltjes ([2017])/ tekst: Ela Jarzabek, illustraties: Melanie Joyce ; vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Bundeling van vijf korte verhalen over een uiltje dat niet durft uit te vliegen, een biggetje dat meer wil zien dan de vertrouwde boerderij en een welpje dat leert brullen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een uiltje dat niet durft uit te vliegen, een biggetje dat meer wil zien dan de vertrouwde boerderij en een welpje dat leert brullen. Het zijn drie van de vijf verhalen (ca. acht pagina's) over dieren in hun natuurlijke omgeving. In de verteltekst zijn woorden uitgelicht (vet en groot). Daarnaast zijn er ballonnen met duidelijke dialoogtekst in een vette letter. De cartooneske, soms paginagrote, expressieve tekeningen in vriendelijke kleuren, van herfstgoud tot zongeel en lentegroen met roze bloemen, tonen emotie. De avonturen bieden jonge kinderen identificatiemogelijkheden door de goed gedoceerde spanning en leuke vondsten. Jammer van het voorspelbare konijnenverhaal (te weinig 'weerstand'), waarin net als in het biggetjesverhaal ondernemingslust wordt ontmoedigd door de brave moraal. De vette woorden lijken bedoeld om door het kind te worden gelezen, maar de doelgroep van de verhaaltjes is nog lang niet aan lezen toe en ook zijn deze woorden vaak veel te moeilijk of te lang (instabiel, weggegaloppeerd). Met stevig kartonnen, gewatteerd omslag en schutbladen waar veel op te zien valt. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036635875 | 48 pagina's

Titel Dieren : 5-minutenverhaaltjes
Auteur Ela Jarzabek
Secundaire auteur Melanie Joyce ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2017]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Animal stories. - Sywell : Igloo Books Ltd, (c)2017
ISBN 9789036635875
PPN 413660516
Genre dierenleven - verhalenbundel
Thematrefwoord Dieren
Taal Nederlands