Het verhaal van Jona
Boek

Het verhaal van Jona (2018)/ met illustraties Giuseppe Di Lernia, tekst CJ Leonard ; vertaling [uit het Engels] Anna van Egmond

God vraagt Jona om de mensen in Ninive een belangrijke boodschap over te brengen. Jona luistert echter niet en vlucht per schip. Tijdens een storm belandt hij in de buik van een walvis. Zal hij een tweede kans krijgen? Bijbels prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Recensie

Het Bijbelverhaal van Jona als modern prentenboek met paginavullende tekeningen, vaak als spread. Voorzien van een eenvoudige tekst, zo'n vijf zinnen per spread, in grote letters. 'Vertel hun dat ze hun leven moeten beteren, anders zal ik de stad vernietigen.' God vraagt Jona om de mensen in Nineve deze belangrijke boodschap te brengen. Maar Jona heeft daar geen zin in en stapt op een boot die de andere kant op vaart. Wanneer het hard gaat stormen, wordt hij overboord gegooid. Jona wordt opgeslokt door een enorme walvis. Zal God hem een tweede kans geven en hem vergeven? Voorin zijn enkele gespreksvragen opgenomen over het verhaal, maar ook over goed en slecht gedrag. De kleurrijke illustraties zijn soms wat vlak en de figuren ogen soms cartoonesk, maar er is veel op te zien. Eerder bewerkten C.J. Leonard en Giuseppe Di Lernia op dezelfde wijze 'Het verhaal van Noach'* (2018). Er zijn bijzonder veel prentenboeken over dit Bijbelverhaal verschenen. Deze uitgave in royaal, bijna vierkant formaat onderscheidt zich enigszins door de computergeanimeerde prenten. Voor kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond van ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026622762

Titel Het verhaal van Jona
Auteur Giuseppe Di Lernia
Secundaire auteur CJ Leonard ; Anna van Egmond
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2018
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: Jonah and the whale. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2018
ISBN 9789026622762
PPN 418268045
Rubriekscode 226.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jona (profeet)
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Jona