Springvloed
Boek

Springvloed (december 2018)/ Cilla & Rolf Börjlind, vertaald [uit het Zweeds] Corry van Bree

Een jonge Zweedse studente van de politieacademie onderzoekt een 'cold case' uit 1987 die verbonden blijkt met moorden in het heden.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal speelt zich af in Zweden in verschillende lagen van de maatschappij. Olivia Rönning is een jonge studente van de politieacademie die onderzoek doet naar een 'cold case' uit 1987. Destijds is er een moord gepleegd op het strand van Nordkoster, een eiland voor de kust van Zweden. Verschillende personen zijn haar daarbij behulpzaam: de dakloze Jelle, een croupier uit het casino en politierechercheur Tom Stilton. Tegelijkertijd worden in het heden daklozen vermoord. Hierbij worden de martelingen gefilmd en op het internet gezet. De spanning blijft hoog, er zijn onverwachte wendingen met veel subplots. De verschillende verhaallijnen vormen uiteindelijk een geheel. Een klein nadeel is dat niet alle personages even goed zijn uitgewerkt, je blijft bijvoorbeeld benieuwd naar het lot van Jacqueline, een luxe hoerenmadam. Maatschappelijk georiënteerd, uitstekend thrillerdebuut, eerste van een reeks rond Rönning en Stilton. Verfilmd als tv-serie, uitgezonden op NPO3. De auteurs zijn in Zweden gevierde scenarioschrijvers van o.a. de Martin Beck-films.

Specificaties

Nederlands | 9789400511200 | 384 pagina's

Titel Springvloed
Auteur Cilla Börjlind
Secundaire auteur Rolf Börjlind ; Corry van Bree
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, december 2018
Overige gegevens 384 pagina's - 22 cm
Annotatie Op omslag: Een Rönning & Stilton-thriller - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Bruna Fictie, (c)2013 - Vertaling van: Springfloden. - Stockholm : Norstedts, 2012
ISBN 9789400511200
PPN 420952969
Genre thriller
Taal Nederlands