Kustnavigatie
Boek

Kustnavigatie handboek voor instructie en praktijk (2019)/ Toni Rietveld, Adelbert van Groeningen, Janneke Bos, illustraties: Adelbert van Groeningen en Annemieke Sluiter ; redactionele begeleiding: Anje Valk

Naslagwerk/studieboek over het navigeren op groot water en ter voorbereiding op het examen Theoretische Kustnavigatie (TKN) van het Watersportverbond.

Aanwezigheid

Recensie

Een door de Commissie Watersport Opleidingen aanbevolen (studie)boek voor hen die zich willen bekwamen in het navigeren op groot water en die zich bijvoorbeeld willen voorbereiden op het examen Theoretische Kustnavigatie (TKN) van het Watersportverbond. Met het TKN kan ook het International Certificate of Competence Coastal Waters worden verkregen. Een totaalbeeld van wat hiervoor nodig is tot en met de laatste ontwikkelingen (zoals elektronische zeekaarten, Automatic Identification System); zowel traditionele als moderne hulpmiddelen en de vaardigheden om ze te gebruiken komen aan bod. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen over de behandelde stof; de antwoorden staan achterin. De negen appendices met o.a. verwijzingen, verklarende lijst met nautische afkortingen, literatuuropgave en parameters zijn uitermate nuttig. Handig is ook het register. Met figuren, kaarten en foto's in kleur. Aangeraden voor aspirant of meer gevorderde kustvaarders, als naslagwerk of als zelfstudieboek. Deze twaalfde druk* is geactualiseerd, herzien, geïllustreerd met nieuwe afbeeldingen en aangepast aan de laatste exameneisen.

Specificaties

Nederlands | 9789064106583 | 243 pagina's

Titel Kustnavigatie : handboek voor instructie en praktijk
Auteur Toni Rietveld
Secundaire auteur Adelbert van Groeningen ; Janneke Bos ; Anje Valk
Type materiaal Boek
Editie Twaalfde, herziene druk;
Uitgave Haarlem : Hollandia, 2019
Overige gegevens 243 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie 1e druk: Baarn : Hollandia, 1983. - (Hollandia watersportboek) - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789064106583
PPN 416764215
Rubriekscode 658.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Navigatie
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Navigatie