De hondenbrigade
Boek

De hondenbrigade ([2019])/ Andrew Clover, Ralph Lazar, vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

Rory (10, ik-figuur) wil graag een detective zijn. Wanneer er verschillende honden in zijn straat verdwijnen, gaat hij samen met zijn buurmeisje Kato op zoek naar de hondendief. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Rory (10, ik-figuur) wil detective worden. Wanneer hij ontdekt dat verschillende honden in zijn straat worden vermist, gaat hij samen met zijn buurmeisje Kato op zoek naar de hondendief. Dan verdwijnt ook Rory's lievelingshond Willy Willems, de hond van de buurvrouw. Naast de zoektocht naar de hondendief zoekt Rory naar aanwijzingen over zijn vader, die verdween toen hij klein was. Het boek bevat weinig tekst: het verhaal wordt grotendeels verteld door de vele illustraties in zwart-wit, die Rory's avonturen en gedachten met veel humor tot leven brengen. Rory richt zich rechtstreeks tot de lezer in korte zinnen. Cursief gedrukte woorden dragen bij aan de spanning. De illustratiestijl - snel, schetsachtig en de personages zijn getekend als een soort koppoters - doet denken aan de veelgelezen serie 'De waanzinnige boomhut'. Op de schutbladen worden alle personages voorgesteld in kleine portretjes, waaronder ook de verdwenen honden en beroemde detectives als Sherlock Holmes. Tweede, zelfstandig te lezen deel in de detectivereeks over Rory de Raaf*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403208770 | 345 pagina's

Titel De hondenbrigade
Auteur Andrew Clover
Secundaire auteur Ralph Lazar ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Blloan junior, [2019]
Overige gegevens 345 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Tekst: Andrew Clover, illustraties: Ralph Lazar. - Omslag vermeldt: Gevaar? Daar lacht hij eens mee - Vertaling van: Detective : the dog squad. - HarperCollins Publishers, (c)2018. - (Rory Branagan)
ISBN 9789403208770
PPN 421537302
Genre detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Verdwijningen ; Honden
Taal Nederlands