Wat denk jij - wie zit er in het ei?
Boek

Wat denk jij - wie zit er in het ei? ([2019])/ illustraties & tekst: Thorsten Saleina, vertaling [uit het Duits]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Van welke vogel zullen de blauwgroene eitjes in dit nestje zijn? En welk dier legt deze verpakte eitjes in zee, en van welk dier is het grootste ei? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in frisse kleuren, flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje met flapjes staat op elke linkerpagina een vraag over de eieren of dieren die in de illustratie op de rechterpagina te zien zijn. Het antwoord op de vraag staat onder de tekst, ondersteboven gedrukt. Bij het vinden van de oplossing helpt het de kleine toehoorder dat het goede antwoord rijmt op een in de vraag genoemd woord. Zo rijmt mereltjes op kereltjes en hommel op rommel. De oplossing kan gecontroleerd worden door de flapjes om te slaan. Naast bekende eierenleggers (diverse vogels) zijn er minder bekende dieren (rog, vogelbekdier) en komen ook de dinosaurus en de paashaas ter sprake. Door te trekken aan een schuifje komt op het voorplat een kuikentje tevoorschijn. Dit kuikentje keert terug op alle linkerpagina's in grappige uitdossingen of situaties. Aantrekkelijk uitgevoerd educatief boekje voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317202

Titel Wat denk jij - wie zit er in het ei?
Auteur Thorsten Saleina
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Vertaling van: 1, 2, 3, : wer steckt im Ei?. - München : arsEdition GmbH, 2018
ISBN 9789048317202
PPN 42074343X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands