De Fabeltjeskrant
DVD

De Fabeltjeskrant de Grote Dierenbos-Spelen (2019)/ regie Freek Quartier, Jens Møller

In het Grote Dierenbos worden de Grote Dierenbos-spelen gehouden. Peter Panda, de nieuwe gast uit China, is scheidsrechter. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Animatiefilm van Freek Quartier en Jens Møller, gebaseerd op de populaire televisieserie 'De Fabeltjeskrant' die liep van 1968-1996. In de televisieserie waren de poppen van vilt, nu is gekozen voor computeranimatie, maar wel met behoud van het 'vilt-gevoel'. De film bestaat uit drie losstaande verhalen. In het eerste verhaal organiseert Juffrouw Ooievaar een picknick, maar Bor de Wolf ontvangt per ongeluk geen uitnodiging. In het tweede verhaal wil Stoffel de Schildpad leren vliegen en in het derde strijdt tijdens de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen Team Wit tegen Team Zwart. Meneer de Raaf speelt vals, scheidsrechter is Peter Panda uit China. Elsje Scherjon spreekt opnieuw juffrouw Ooievaar in, verder zijn er nieuwe stemacteurs, onder meer Georgina Verbaan. De recensenten geven 3 sterren. Henk van Gelder (NRC 18-12-'18): '(...) energieker en sneller dan het origineel. De decors ogen fleurig en fris, de dialogen hebben iets meer vaart dan voorheen. (...)' Van Gelder vindt het wel een gemiste kans dat gekozen is voor drie losse filmpjes. Bor Beekman (Volkskrant 19-12-'18): 'Het is even wennen: zo'n digitaal afgestofte Fabeltjeskrant. Zo ogen ze net wat minder tastbaar en koddig, al die dierenbosbewoners. Maar ook minder statisch (...)'. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8719372008034

Titel De Fabeltjeskrant : de Grote Dierenbos-Spelen
Uniforme titel De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Freek Quartier ; Jens Møller ; Huub Dikstaal ; Georgina Verbaan ; Elsje Scherjon
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch FilmWorks, 2019
Overige gegevens 1 dvd-video (80 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: Huub Dikstaal, Georgina Verbaan, Elsje Scherjon, Richard Groenendijk. - Nederlands gesproken en ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Nederland : Rubinstein Media, (c)2018
ISBN 8719372008034
PPN 421480645
Taal Nederlands