First Kiss
DVD

First Kiss ([2019])/ regie Roy Poortmans

Roos maakt vlogs over jongens, verliefdheid en make-up. Ze wordt verliefd op de leuke fotograaf Yannick, maar er klopt iets niet. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Romantische film van Roy Poortmans (De familie Slim) met in de hoofdrol Vajèn van den Bosch (Hart Beat; Spangas). Scholiere Roos is de dochter van Susan (Leontine Borsato) die leiding geeft aan het kleine, maar succesvolle cosmeticabedrijf First Kiss, gespecialiseerd in lipstick. Een groot deel van het succes van First Kiss is te danken aan de vlogs van Roos en haar online talkshow, waarin ze met andere meiden praat over zaken als jongens en verliefdheid. De keiharde zakenvrouw Jeanette van het bedrijf Couleur de Paris wil haar concurrent overnemen en zint op wraak als Susan weigert. Ze stuurt de knappe fotograaf Yannick (Buddy Vedder) op Roos af om het bedrijf van binnenuit te saboteren, maar de twee worden echt verliefd. In de film zijn veel bekende YouTubers, soapsterren en popartiesten te zien, onder meer Marije Zuurveld, Jeroen van Hollland en Jessie Maya. Fabian Melchers (Telegraaf 9-12-'18) schrijft dat Van den Bosch het prima doet, maar dat de bekendheden matig en houterig acteren. Daarnaast vindt hij dat het verhaal rammelt. De film wordt begeleid door veel marketing en online publiciteit. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983969070

Titel First Kiss
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Roy Poortmans ; Vajèn van den Bosch ; Leontine Borsato ; Caroline de Bruijn
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Vajèn van den Bosch, Leontine Borsato, Caroline de Bruijn, Jeroen van Holland. - Nederlands gesproken, Engels ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland : Gates Pictures, (c)2018 - Bevat ook: Bloopers ; Videoclip Vinchenzo
ISBN 8711983969070
PPN 421647027
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Thematrefwoord Vloggen ; Verliefdheid ; Uiterlijk
Taal Nederlands