Ralph breaks the internet
DVD

Ralph breaks the internet ([2019])/ directed by Rich Moore, Phil Johnston

Ralph en Vanellope gaan via wifi het internet op om een nieuw racestuur te kopen voor Vanellope's racespel Sugar Rush. Maar kunnen ze nog vrienden blijven? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Disney-animatiefilm 'Ralph breaks the internet' is het los te kijken vervolg op 'Wreck-It Ralph' (2012) van dezelfde makers. Ralph is de slechterik in het arcadespel 'Fix-it Felix' en goede vrienden met Vanellope, de autocoureur van het spel 'Sugar rush', ook een buitenbeentje. Wanneer het stuurwiel van haar spel kapot gaat, gaat Vanellope samen met Ralph via de wifi-verbinding het internet op om bij eBay een nieuwe te kopen. Internet blijkt een prachtige kleurrijke wereld, waar ze hulp krijgen van bijzondere personages, maar ook te maken krijgen met bugs, virussen en trollen. De recensenten geven 3-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 12-12-'18): '(...) heeft oog voor de leuke én de minder leuke kanten van de digitale wereld (...) Een soort internet-voor-dummies is het, zonder overduidelijk waarschuwend wijsvingertje, die juist door alle grappenmakerij slim en effectief de problemen aankaart. Een beetje rommelig is de plot wel: de boodschap over elkaar de ruimte geven binnen een vriendschap is verpakt in een wat hak-op-de-takkerige zoektocht. (...)' Genomineerd voor de Oscar en de Golden Globe voor Beste animatiefilm. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8717418544638

Titel Ralph breaks the internet
Uniforme titel Wreck-It Ralph 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rich Moore ; Phil Johnston ; John C. Reilly ; Sarah Silverman ; Jane Lynch
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Disney DVD, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: John C. Reilly, Sarah Silverman, Jane Lynch. - Nederlands, Engels of Frans gesproken, ondertiteld in het Nederlands, Engels of Frans - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Walt Disney Animation Studios, (c)2018 - Alternatieve titel: Wreck-It Ralph 2
ISBN 8717418544638
PPN 42153818X
Thematrefwoord Internet
Taal Engels