Hannibals meesterzet
Boek

Hannibals meesterzet de slag bij Cannae, 216 v. Chr. ([2019])/ Adrian Goldsworthy, vertaling [uit het Engels] Roelof Posthuma

Reconstructie van de epische nederlaag van het Romeinse leger tegen de Carthaagse veldheer Hannibal (247-183 v.Chr.) tijdens de Tweede Punische Oorlog.

Aanwezigheid

Recensie

De naam van de Carthaagse veldheer Hannibal (247-183 v.Chr.) is zo onlosmakelijk verbonden met zijn heroïsche tocht over de Alpen, dat deze zijn krijgsverrichtingen in de Romeinse Republiek die erop volgden, heeft overschaduwd. En dat is ten onrechte, want de vele jaren dat hij met zijn leger door Italië rondtrok, Rome bedreigde en Romeinse legers in enkele veldslagen verpletterend versloeg, illustreren namelijk dat hij niet alleen een charismatisch legeraanvoerder was, maar ook een briljante strateeg. Wat dat laatste betreft, was de slag bij Cannae (216 v.Chr.) zijn hoogtepunt, die in dit boek tot in detail wordt beschreven. Hoewel enkele Romeinse geschiedschrijvers er destijds het nodige over hebben vastgelegd, is het maken van een reconstructie nog steeds niet eenvoudig. Toch is de auteur hier goed in geslaagd en heeft hij het slagveld, de kampementen en de marsroutes nauwkeurig weten te lokaliseren. Aan de hand van duidelijke kaarten bespreekt hij de cruciale momenten in het verloop van de strijd die leidde tot de zware nederlaag voor het veel grotere leger van de Republiek Rome. Een knap geschreven en goed geïllustreerd boek voor liefhebbers en professionals op het gebied van krijgshistorie en de klassieke oudheid.

Specificaties

Nederlands | 9789401915076 | 235 pagina's

Titel Hannibals meesterzet : de slag bij Cannae, 216 v. Chr.
Auteur Adrian Goldsworthy
Secundaire auteur Roelof Posthuma
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Omniboek, [2019]
Overige gegevens 235 pagina's, 16 ongenummerde pagina's foto's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Cannae. - London : Cassell, 2001
ISBN 9789401915076
PPN 420905782
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slag bij Cannae
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Veldslagen