The national gallery London
Boek

The national gallery London ([2018])/ Uta Hasekamp, editing: Ruth Dangelmaier ; translations [from the German]: koenemann.com GmbH

Beschrijving van een deel van de schilderijencollectie van de National Gallery in Londen, met schilderijen uit de middeleeuwen, renaissance, barok, achttiende eeuw en negentiende eeuw.

Recensie

Catalogus van een selectie uit de National Gallery of London. De inleiding gaat over hoe de collectie stand kwam en hoe het staatsmuseum is ingedeeld. De Gallery heeft nu ruim 2.300 schilderijen van West-Europese kunst uit de periode midden dertiende eeuw tot en met eind negentiende eeuw in haar bezit. Het boek is ingedeeld in vijf tijdsperioden: Middeleeuwen, Renaissance, Barok, Achttiende eeuw en Negentiende eeuw, steeds met een korte inleiding. Daar de collectie voornamelijk bestaat uit werk uit Italië, de Nederlanden en Engeland is het goed dat de schrijfster/vertaalster meerdere keren het verschil benadrukt tussen werk gemaakt in verschillende landen, maar in dezelfde perioden. Wel veel gebruik van lange zinnen. Alle teksten in Engels, Duits, Nederlands, Frans, Italiaans en Spaans. Paginagrote afbeeldingen in kleur afgewisseld met kleinere afbeeldingen ter ondersteuning van de tekst. Door het grote formaat is het een uitstekend salontafelboek met een goede kwaliteit kleurenfoto's. Het gaat meer om de beelden dan om de tekst. De auteur schreef eerder andere boeken over kunststromingen en musea.

Specificaties

Meerdere talenNederlands | 9783741921278 | 276 pagina's

Titel The national gallery London
Auteur Uta Hasekamp
Secundaire auteur Ruth Dangelmaier
Type materiaal Boek
Uitgave [Duitsland] : Könemann, [2018]
Overige gegevens 276 pagina's - illustraties - 32 cm
Annotatie Teksten in het Engels, Frans, Duits, Frans, Italiaans en Nederlands - Met index
ISBN 9783741921278
PPN 42149428X
Rubriekscode 730.4
Taal Meerdere talenNederlands
Onderwerp algemeen Schilderijenverzamelingen; National Gallery, The (Londen)
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schilderkunst