Boerderij
Boek

Boerderij ([2019])/ Jane Ormes, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie en productie: Vitataal

Een mama-schaap heet een ooi, de papa heet een ram, en hoe heet het baby-schaap? Kijk maar achter de flap. En weet je ook hoe de kleine ezel, kip en varken heten? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurenillustraties met fluorescerende accenten en flappen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 14/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken peuters ORME

Recensie

In dit vierkante kartonnen prentenboekje met flappen over boerderijdieren kunnen peuters en kleuters kennismaken met het concept (dieren)familie. Op de linkerbladzijde staat of het vader- of het moederdier en op de rechterpagina de andere helft van het dierenpaar. De tekst bestaat alleen uit het benoemen van de papa en de mama, bv. 'Een papa-kip heet een haan. Een mama kip heet een hen. Een baby-kip heet...'. Onder de dunkartonnen, in vorm gesneden flap die op elke rechterbladzijde is te vinden, staat dan in dit geval 'een kuiken!' en dan zijn de vader en de moeder samen met hun jong te zien. Zo worden schaap, ezel, kip en varken benoemd. Op de laatste bladzijde is een boerderij te zien met twee paginagrote uitklapbare platen waarachter de families samen in de wei zijn te zien. Erbij staat hoe zo'n familie wordt genoemd: ezels en schapen een kudde, kippen en varkens een toom. De kleurrijke stijlvolle illustraties (zeefdruk), zijn in heldere kleuren uitgevoerd met fluorescerende accenten. Ze nodigen uit tot zelf omslaan en samen bekijken. De woorden zijn wat onbekend voor de doelgroep maar de dieren zijn herkenbaar en de uitvoering aantrekkelijk. Tegelijkertijd verscheen ook 'Jungle'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317356

Titel Boerderij
Uniforme titel Dierenfamilies boerderij
Auteur Jane Ormes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een lief flapjesboek - ISBN ontleend aan de barcode op de achterkant - Vertaling van: Farm. - London : Nosy Crow Ltd, 2019. - (Animal families)
ISBN 9789048317356
PPN 420707549
Genre dierenleven
Thematrefwoord Boerderijen ; Dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dierenfamilies
Boek

Dierenfamilies (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Jane Ormes