Jungle
Boek

Jungle ([2019])/ Jane Ormes, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie en productie: Vitataal

Een papa-tijger heet een tijger, de mama heet tijgerin, en hoe heet de baby-tijger? Kijk maar achter de flap. En weet je ook hoe de kleine olifant, pauw en pandabeer heten? Vierkant hardkartonnen prentenboek met kleurenillustraties met fluorescerende accenten en flappen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Stevig hardkartonnen prentenboekje over dierenfamilies in de jungle. Dit houdt in dat een papa-tijger een tijger heet, een mama-tijger een tijgerin en een baby-tijger een... welp. Dat laatste ontdek je door door een dunkartonnen, in vorm gesneden flap open te slaan. Hetzelfde geldt voor olifant (bul, koe en kalf), pauw (haan, hen en kuiken) en pandabeer (berin, beer en welp). Hierna volgen op twee volle uitklapbladzijden de groepen dieren: een kudde olifanten, een koppel pauwen, een groep tijgers en een familie panda's. De informatie gaat wat ver voor jonge peuters, maar de dieren zijn herkenbaar. Bedoeld voor peuters om deze paar dieren en hun namen te leren kennen. Aantrekkelijke illustraties, zijn gemaakt in zeefdruktechniek, in beperkte kleuren op stevige bladzijden en een zeer stevige band. Opvallend zijn de vele fluorescerend oranje kleuraccenten (bij de tijgers is dit zelfs de hoofdkleur). In dezelfde opzet verscheen ook 'Boerderij'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317363

Titel Jungle
Uniforme titel Dierenfamilies jungle
Auteur Jane Ormes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een lief flapjesboek - ISBN ontleend aan de barcode op de achterkant - Vertaling van: Jungle. - London : Nosy Crow Ltd, 2019. - (Animal families)
ISBN 9789048317363
PPN 420707557
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dierenfamilies
Boek

Dierenfamilies (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Jane Ormes