Wie speelt er in het water?
Boek

Wie speelt er in het water? badboekje ([2018])

De dolfijn springt en plonst, het nijlpaard zwemt en de zeehond plonst door het water. En zie je de kleuren van de olifant en de ijsbeer? Vierkant badboekje van opgevuld plastic met eenvoudige zwart-witte illustraties die door contact met water kleur krijgen. Vanaf ca. 6 maanden.

Recensie

Vierkant badboekje dat met grote, zwartomlijnde afbeeldingen laat zien welke dieren zich in het water thuisvoelen en hoe zij ervan genieten, zoals de olifant op de voorkant, de zeehond en de otter met haar kleintje. De pagina's van glad plastic hebben een dikke vulling; de randjes, inclusief de twee afgeronde hoekjes zijn zacht. Op het omslag na is het uitgevoerd in zwart-wit. Houd je het boekje onder water, dan krijgen de illustraties snel kleur. Bij opdrogen trekt de kleur er weer langzaam uit. Dat maakt het boekje bijzonder, hoewel het de vraag is welke meerwaarde dit voor baby's zelf heeft. Die hebben al genoeg aan het contrasterende zwart-wit. De dieren zijn benoemd zonder lidwoord. Bij elk diertje wordt nog iets vermeld als 'drup drup' of 'snurk snurk'. De 'magie' van het boekje wordt op het bijgeleverde doosje beschreven, niet op het boekje zelf. Dat moet dan aan de bibliotheekgebruiker bij toeval blijken als het boekje in bad wordt 'gelezen'. Eerder verschenen twee deeltjes in dezelfde uitvoering, en nu ook 'Wie speelt er in de regen?'*. Vanaf ca. 6 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789021679136

Titel Wie speelt er in het water? : badboekje
Uniforme titel Baby's eerste badboekje Wee gallery
Auteur Surya Sajnani
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma kinder- & jeugdboeken, [2018]
Overige gegevens 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Tekst en illustraties: Surya Sajnani. - Vertaald uit het Engels - Achterkant doos vermeldt: Wee Gallery en Baby's eerste badboekje. - Colofon vermeldt: Een Wee Gallery-product - Vertaling van: Who's in the water?. - London : Qed Publishing, (c)2018. - (Colour me)
ISBN 9789021679136
PPN 418232148
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Plastic boeken
Taal Nederlands