Bergen
Boek

Bergen ([2019])/ Izzi Howell, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie en bewerking: Monica Terpstra

Wat zijn bergen, hoe ontstaan ze en wat voor soorten zijn er? Lees van alles over vulkanische bergen, erosie, het klimaat in de bergen en natuurlijke rijkdommen. Met aandacht voor vier gebergten. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat zijn bergen, hoe zijn ze ontstaan en wat voor soorten zijn er? Deze uitgave, deel uit de reeks 'Geografie in beeld'* zoomt in op bergen, niet alleen op de aarde maar ook op de zeebodem. In korte hoofdstukken van een dubbele bladzijde lezen we o.a. over vulkanische bergen, veranderingen door water, wind en temperatuur, het klimaat in de bergen, natuurlijke rijkdommen en mensen in de bergen. Specifiek wordt aandacht geschonken aan de Andes, Alpen, Rocky Mountains, Himalaya en de Appalachen. Het leerzame boek (ca. A4-formaat) biedt een schat aan informatie over de bergen. Aantrekkelijke kleurrijke lay-out met verschillende tekstblokken, voorzien van een opvallend titelkopje. Daarbij staat meestal een kleine illustratie zoals een kleurenfoto, (schematische) illustratie, infographic of een landkaartje. De korte teksten sluiten goed aan bij de doelgroep. Moeilijke woorden als lava, plateau en tektonische plaat staan in de woordenlijst. De uitgave bevat een inhoudsopgave, een woordenlijst, quiz met acht vragen (en antwoorden), tips voor meer informatie en een register. Geschikt voor op school, bijvoorbeeld bij de lessen rondom wereldoriëntatie of aardrijkskunde. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463413695 | 32 pagina's

Titel Bergen
Auteur Izzi Howell
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Monica Terpstra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Mountains. - The Watts Publishing Group, (c)2017. - (Geographics)
ISBN 9789463413695
PPN 419566252
Rubriekscode 567.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gebergte
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bergen

Relaties/Serie

Geografie in beeld
Boek

Geografie in beeld (2019-...)

vol.
Uitgeleend